Kaupunki tukee 15–17-vuotiaiden nuorten työllistymistä kesätyöseteleillä – 300 euron arvoista seteliä voi hakea helmi-maaliskuun ajan

Setelin arvo maksetaan työnantajalle työsuhteen päätyttyä.

Savonlinnan kaupunki tukee nuorten työllistymistä kesällä 2022 jakamalla kesätyöseteleitä vuosina 2005–2007 syntyneille savonlinnalaisille nuorille. Savonlinnan kaupungin tiedotteen mukaan seteleitä on jaossa 100 kappaletta.

Setelin arvo on 300 euroa, ja se maksetaan työnantajalle työsuhteen päätyttyä.

Savonlinnan kaupungin tiedotteen mukaan kesätyöseteli on tarkoitettu nuorelle itsensä työllistämiseen.

Nuoren tehtävänä on etsiä itselleen kesätyöpaikka savonlinnalaisesta y-tunnuksellisesta yrityksestä, yhdistyksestä, järjestöstä tai säätiöstä. Työnantajana ei voi toimia yksityistalous, perhe tai yksityinen henkilö.

Työnantaja hoitaa nuoren haastattelun ja muut rekrytointiin liittyvät seikat sekä solmii nuoren kanssa työsopimuksen ja hoitaa normaalit työnantajan velvollisuudet.

Savonlinnan kaupunki edellyttää, että nuoren palkkaava työnantaja maksaa työehtosopimuksen mukaista palkkaa ja noudattaa Vastuullinen kesäduuni -kampanjan periaatteita. Kaupungin lähettämässä tiedotteessa painotetaan, että erityistä huomiota on kiinnitettävä nuorta työntekijää koskeviin työaika- ja työturvallisuusmääräyksiin. Työnantaja huolehtii myös työn päätyttyä nuorelle annettavasta kirjallisesta työtodistuksesta.

Työpäiviä on oltava työsuhteen aikana vähintään 10 tai työtunteja vähintään 60.

Työpaikan löytymisen jälkeen nuori voi hakea itselleen kesätyöseteliä. Kesätyöseteleiden hakuaika on 1.2.–31.3.2022. Seteleitä jaetaan hakujärjestyksessä niin pitkään, kuin niitä riittää, eikä niitä voi varata etukäteen.

Seteleitä annetaan maksimissaan yksi per nuori ja viisi kappaletta yhtä y-tunnusta kohti.

Seteli tulee olla myönnettynä ennen työsuhteen alkua. Mikäli suunniteltu työsuhde jää toteutumatta, työnantajan tai nuoren tulee ilmoittaa siitä viipymättä Savonlinnan kaupungille, jolloin seteli palautuu käyttöön toiselle nuorelle.

Kesätyöseteli tulee käyttää 1.5.–31.8.2022 välisenä aikana. Työn alkaessa nuoren tulee olla täyttänyt 15-vuotta.

Työnantajan tulee laskuttaa kesätyöseteleistä Savonlinnan kaupunkia 1.8.2022–15.10.2022 välisenä aikana. Yleiset laskutusohjeet löytyvät täältä.

Setelin hakulomake ja ohjeet ovat tulostettavissa täältä.

Mainos: Itä-Savo

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka