Tämän viikon aikana 112 koronatartuntaa Sosterin alueella – "Nyt ei ole illanistujaisten tai mökkibileiden aika", ylilääkäri Jaana Luukkonen muistuttaa

Koronatestinäytteistä on tällä hetkellä positiivisia jo noin 20 prosenttia, mikä kertoo, että alueella on runsaasti koronavirusta. Jaana Luukkonen arvioi, että vain osa tartunnoista tulee esiin.

Kuluneella viikolla on Sosterin alueella todettu 112 uutta koronavirustartuntaa. Tartunnat kirjautuvat pääsääntöisesti Savonlinnan alueelle. Koronatestinäytteistä on tällä hetkellä positiivisia jo noin 20 prosenttia.

Kuluneen viikon aikana on todettu myös useita koulu- ja päiväkotialtistumisia. Savonlinnassa Kellarpellon, Pihlajaniemen, Anttolan ja Mertalan kouluista sekä Savonlinnan lyseon lukiosta on yksittäisiä oppilaita asetettu karanteeniin altistumisen vuoksi.

Pihlajaniemen päiväkodista yksi ryhmä ja Touhulan Mertalan päiväkodista kaksi ryhmää on asetettu karanteeniin.

– Tartuntoja on paljon ja suuri positiivisten näytteiden osuus testatuista kertoo, että alueella on runsaasti koronavirusta ja vain osa tartunnoista saadaan kiinni. Yksittäisiä altistumispaikkoja on enää vaikea julkaista, johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen Sosterista kertoo.

Luukkonen muistuttaa, että tärkein keino estää koronataudin leviämistä tällä hetkellä on jokaisen oma käytös. Maskien käyttö ja muiden tuttujen turvaohjeiden noudattaminen on nyt erityisen tärkeää.

– Virus leviää kontakteissa ja jokaisen kannattaa tehdä parhaansa kontaktien vähentämiseksi oman lähipiirinsä tai välttämättömien tapaamisten ulkopuolella, nyt ei ole illanistujaisten tai mökkibileiden aika, Luukkonen jatkaa.

Sosterin testauskapasiteetti riittää vielä tämänhetkisessä tilanteessa oireisten testaamiseen. Siksi Sosterissa tehdään poikkeus Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen torstaina antamiin uusiin ohjeisiin koronatestiin hakeutumisesta, ja oireiset voivat Sosterin alueella edelleen hakeutua testeihin. Ohjeet testiin hakeutumiseksi löytyvät Sosterin verkkosivulta.

– Tilanne voi asian suhteen muuttua nopeasti, ja tällöin siitä tiedotetaan uudelleen, Sosterin tiedotteessa huomautetaan.

Sosteri muistuttaa maskin käytöstä myös asioidessa Sosterin kaikissa toimipisteissä. Sosteri suosittelee, että vastaanotoille saapuvat henkilöt käyttävät maskia, vaikka henkilöt olisivat saaneet täyden rokotesarjan.

Vierailut potilaiden luona sairaalan vuodeosastoilla, terveyskeskuksen kuntoutusosastoilla ja palveluasumisen yksiköissä ovat sallittuja vierailuohjeita noudattaen: vierailut vain terveenä ja ennen vierailuja tulee ottaa yksikön henkilökuntaan, vierailijoiden edellytetään käyttävän maskia.

Sosterin yhteystiedot koronavirustestiin pääsemiseksi:

Ajan koronavirustestiin saat netissä Omaolo-palvelussa www.omaolo.fi, josta saat myös koronavirusoirearvion ja ajantasaiset ohjeet oman tilanteeseesi.

Puhelimella soita aina ensisijaisesti terveysasemien keskitettyyn puhelinpalveluun 015 527 7112 arkisin klo 8–15.30, muina aikoina Päivystysapuun 116 117.

Lasten ja nuorten korona-asioissa voit soittaa Lasten ja nuorten palveluluukkuun 015 527 7000 arkisin klo 8–15.

Hätätilanteessa soita aina 112.

Lähde: sosteri.fi/koronavirus-sosterissa/

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka