Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronapassi poistuu käytöstä myös Itä-Savossa – Ei voi käyttää enää vaihtoehtona rajoituksille

Asetuksella rajoitetaan koronapassin käyttöä 20. tammikuuta saakka.

Koronapassia ei voi enää perjantaista alkaen käyttää vaihtoehtona alueellisille rajoituksille Itä-Savon sairaanhoitopiirissä, sosiaali- ja terveysministeriö tiedottaa.

Valtioneuvosto on muuttanut tartuntatautilain asetusta, jolla koronapassin käyttöä rajataan määräaikaisesti.

Poikkeusta sovelletaan leviämisvaiheen tunnusmerkit täyttävien sairaanhoitopiirien alueilla. Koronapassia ei voi käyttää yleisötilaisuuksissa ja asiakastiloissa vaihtoehtona rajoituksille 20. tammikuuta saakka. Esimerkiksi elokuvateatterin katsojarajoitus on jatkossa 50, eikä passilla voida ottaa enempää väkeä sisään.

Ruokaravintolat saavat kuitenkin olla auki iltakahdeksaan asti koronapassia edellyttämällä, vaikka muutoin ravintolat ja kahvilat on suljettava kello 18.

Alueelliset viranomaiset päättävät, millaisia rajoituksia alueilla on käytössä. Rajoituksiin liittyviin kysymyksiin vastaavat ja niitä valvovat aluehallintovirastot.

Artikkelia päivitetty 30.12. klo 18.15: Lisätty tieto, että ruokaravintolat voivat käyttää koronapassia kello 20 saakka.

Artikkelia päivitetty 30.12. klo 21.13: Lisätty tieto, että esimerkiksi elokuvateatterihin voidaan ottaa vain 50 katsojaa.