Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sosterin alueella tällä viikolla peräti 25 koronavirustartuntaa – Savonlinnan lisäksi myös Sulkavalla

Sosterin alueella on voimassa kasvomaskin käyttösuositus kaikissa sisätiloissa ja tapahtumissa, joissa turvavälien pitäminen ei ole mahdollista.

Kuluvan viikon maanantaista 6.12. alkaen Sosterin alueella on todettu 25 koronavirustartuntaa.

Valtaosa tartunnoista on todettu Savonlinnassa ja yksittäisiä tartuntoja Sulkavalla. Suurimmalla osalla tartunnan saaneista rokotussarja on ollut puutteellinen tai ei yhtään rokotetta.

Tartuntojen vuoksi noin sata ihmistä on asetettu karanteeniin, mutta altistuneita on selvästi enemmän. Karanteenin on asetettu Kellarpellon 1B-luokka, osa luokan 6A-oppilaista ja Kellarpellon päiväkodin Veijarit ryhmä.

Sosteri muistuttaa, ettei oireisena ei tule lähteä työhön, harrastuksiin, yleisiin tiloihin tai tapahtumiin eikä lasta voi viedä päiväkotiin tai kouluun, vaan on jäätävä kotiin.

Jos on vähänkään epäilyä omasta terveydentilasta, suositetaan tekemään niin sanottu koronakotitesti. Testejä on saatavilla sekä kaupoissa että apteekeissa.

Jos testi on negatiivinen, se kannattaa uusia parin päivän kuluessa oireiden jatkuessa. Jos tulos on positiivinen, tulee olla yhteydessä terveydenhuoltoon PCR-testin järjestämiseksi.

Suurimmalla osalla tartunnan saaneista rokotussarja on ollut puutteellinen tai ei yhtään rokotetta.

Ilmateitse leviävien koronatartuntojen ehkäisemiseksi Sosterin alueella on voimassa kasvomaskin käyttösuositus kaikissa sisätiloissa ja tapahtumissa, joissa turvavälien pitäminen ei ole mahdollista.

Laulu- ja musiikkitilaisuuksissa suositellaan käytettäväksi aina kasvomaskia.

Lue myös Lukija kysyy: Miksi Sosterin puhelinpalvelu ei vastannut?