Sosteri alkaa jakaa kolmansia koronarokotteita kaikille 18 vuotta täyttäneille – Kolmannen tehosteen saa, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään viisi kuukautta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee, että kolmansia koronarokoteannoksia ryhdytään tarjoamaan kaikille 18 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille 5–6 kuukautta toisen rokoteannoksen jälkeen.

THL suosittelee kolmatta tehosterokotetta nyt kaikille yli 18-vuotiaille, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään viisi kuukautta aikaa. Arkistokuva. Soila Puurtinen

Marja-Liisa Karjalainen

Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosteri alkaa antaa välittömästi kaikille 18 vuotta täyttäneille kolmansia koronarokoteannoksia, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut 5–6 kuukautta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee, että kolmansia koronarokoteannoksia ryhdytään tarjoamaan kaikille 18 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille 5–6 kuukautta toisen rokoteannoksen jälkeen.

Myös niille ryhmille, joille on jo aiemmin suositeltu kolmansia rokoteannoksia, suositellaan tehosteannoksia niin ikään 5–6 kuukautta toisen annoksen jälkeen.

Näihin ryhmiin kuuluvat muun muassa 60 vuotta täyttäneet, lyhyellä annosvälillä rokotetut, lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 tai 2 kuuluvat, koronapotilaita hoitava ja muuta kiireellistä hoitoa antava sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö sekä ympärivuorokautisen hoivan henkilöstö.

Voimakkaasti immuunipuutteisille kolmatta annosta suositellaan aiempaan tapaan 2 kuukautta toisen annoksen jälkeen

Suositus kolmansista annoksista koskee myös alle 30-vuotiaita miehiä, joille kolmantena rokoteannoksena annetaan ainoastaan Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta.

Rokotuksen saa ajanvarauksella tai walk in -päivässä

Rokotuksia annetaan Sosterissa Savonlinnan pääterveysaseman rokotuspisteen lisäksi Kerimäen, Punkaharjun, Savonrannan ja Enonkosken toimipisteissä. Rokotusajan voi varata sähköisesti täältä, puhelimitse numerosta 044 417 368, ma–to 8–15.30 ja pe 8–14 tai menemällä walk in -rokotusvastaanotolle erikseen tiedotettuina päivinä.

Koronarokotuksen yhteydessä maksuttomaan influenssarokotukseen oikeutetut voivat saada myös influenssarokotteen. Mikäli rokotettava ei kuulu maksuttoman influenssarokotuksen piiriin, hän voi tuoda apteekista mukanaan influenssarokotteen, jolloin se pistetään samalla. Tällöin rokotetta varten tarvitaan resepti.

Rantasalmella ja Sulkavalla korona- ja influenssarokotukset annetaan ajanvarauksella. Rantasalmella ajan voi varata rokotukseen sähköisen Hyvis-palvelun kautta tai soittaen: puh. 050 307 4874 arkisin klo 12–14. Rantasalmella järjestetään myös walk in -rokotuspäiviä.

Sulkavalla rokotusten ajanvaraus tapahtuu sähköisen Hyvis-ajanvarauksen kautta tai puhelinajanvarauksella numerossa p. 015 527 7165 (arkisin kello 8-16).

5–11-vuotiaiden riskiryhmäläisten rokotusten alkamisesta tiedotetaan erikseen

THL suosittelee myös, että riskiryhmiin kuuluvia 5–11-vuotiaita lapsia ryhdytään rokottamaan koronavirusta vastaan heti, kun lapsille tarkoitettuja rokotevalmisteita saadaan maahan. THL tulee vielä tarkemmin ohjeistamaan rokotuksen piiriin kuuluvista riskiryhmistä.

Lisäksi THL ehdottaa rokotuksia lapsille, joiden lähipiirissä on vakavasti immuunipuutteisia henkilöitä. Näiden lasten rokottaminen ei kuitenkaan voi alkaa ennen kuin valtioneuvoston asetusta vapaaehtoisista Covid-19-rokotuksista on muutettu.

5–11-vuotiaille annettava koronarokote on BioNTech-Pfizerin Comirnaty, josta lapsille käytetään nimenomaan tälle ikäryhmälle tarkoitettua valmistetta.

Lasten rokotusten aloittamisesta Sosterissa tiedotetaan erikseen.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka