Päivä paloasemalla -tapahtumia järjestetään lauantaina ympäri Savonlinnan seutua – Tapahtumissa panostetaan elämyksellisyyteen ja terveysturvallisuuteen

Paloturvallisuusviikkoa vietetään 27.11.–3.12. Paloturvallisuusviikon teemana läheisten paloturvallisuudesta välittäminen.

Päivä paloasemalla -tapahtumassa pääsee tutustumaan palokuntien toimintaan. Arkistokuva. Tuija Pauhu

Mari-Anna Rossi

Suosittuja Päivä Paloasemalla -tapahtumia vietetään Savonlinnan seudulla lauantaina kuudessa paikassa Savonlinnassa Riihisaaren museon piha-alueella, Miekkoniemen VPK:ssa, Punkaharjun VPK:ssa, Sulkavan PVPK:ssa, Rantasalmen VPK:ssa ja Savonrannan VPK:ssa.

Koko perheen iloisissa tapahtumissa viihdytään ja opitaan elämyksellisesti paloturvallisuustaitoja jo neljättätoista kertaa.

– Paloturvallisuuteen päästään paloasemilla tutustumaan ihan kädestä pitäen. Niin aikuiset kuin lapsetkin voiva harjoitella paloturvallisuustaitoja käytännössä ja kartuttaa paloturvallisuustietojaan, kertoo lehdistötiedotteessa kampanjakoordinaattori Marjo Rinne Suomen Pelastusalan Keskusjärjestöstä.

Tänä vuonna Paloturvallisuusviikon teemana on läheisten, ja erityisesti ikäihmisten, paloturvallisuudesta välittäminen. Aihe on esillä myös Päivä Paloasemalla -tapahtumissa.

–Isovanhempia ei välttämättä voi ottaa mukaan tapahtumaan, mutta tapahtuman jälkeen voi esimerkiksi auttaa mummoa ja tarkistaa hänen puolestaan, että palovaroittimien paristoissa on vielä virtaa, Rinne ehdottaa lehdistötiedotteessa.

Päivä Paloasemalla -tapahtumissa esitellään palokuntien toimintaa sekä paloautoja ja -kalustoa. Tehtävärasteilla opitaan tärkeitä paloturvallisuustaitoja, muun muassa harjoitellaan alkusammutusta ja turvallista poistumista, kokeillaan pelastajien varusteita sekä opetellaan palovaroittimien huolenpitoa ja sähkökatkon varalle varautumista.

Tapahtumissa pyritään huomioimaan osallistujien väliset turvavälit, osallistujilla on mahdollisuus desinfioida käsiään ja erilaisia pintoja puhdistetaan tehostetusti. Tapahtumaan saa osallistua vain terveenä.

Tänä vuonna tapahtuma järjestetään myös virtuaalisesti, jolloin jokainen voi osallistua Päivä Paloasemalla -tapahtumaan omalta kotisohvaltaan. Virtuaalipaloasema on avoinna 20.11.–3.12., ja sinne pääsee täältä.

Päivä paloasemalla -tapahtumat lauantaina 27.11. Savonlinnan seudulla: Savonlinnassa Riihisaaren museon piha-alueella klo 10–13, Miekkoniemen VPK klo 11–15, Punkaharjun VPK klo 17–19.30, Sulkavan PVPK klo 10–12, Rantasalmen VPK klo 10–14 ja Savonrannan VPK klo 11–13.

Jutusta korjattu virheellinen paikkatieto 26.11.2021 klo 9.31: Savonlinnan paloasemalla ei voida järjestää yleisötapahtumaa, vaan kalustoesittely järjestetään Riihisaaressa museon piha-alueella. Lisäksi kellonaika oli väärin, eli kalustoesittely Riihisaaressa on kello 1013.

Kommentoi

Mainos: Itä-Savo

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Palvelut

Ruokapaikka