Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Punkaharjulaisen Biisonimafian tarina kerrotaan Ylen dokumentissa – Sarja alkaa TV2:n myöhäisillassa tänään!

Biisonimafia on kulkenut poikkeuksellisen, pitkän ja kivisen tien alkuaikojen lasketteluvideoiden kuvaajista "oikean" elokuvan tekijöiksi. Ylen dokumenttisarjassa seurataan Rinkisen ja Kaperin action-elokuvan tekemistä.

Ylen TV2 -kanavalla käynnistyy tänään 25. marraskuuta Punkaharjun pojat -niminen dokumenttisarja tubettajatähtiryhmä Biisonimafian matkasta Punkaharjulta punaiselle matolle. Sarja on jo nähtävissä myös Yle Areenassa.

Se kertoo entisten hiihtopummien ja kellareiden kasvattien, Kai "Kaitsu" Rinkisen ja Janne Kaperin, vuonna 2001 syntyneestä unelmasta tehdä pitkä elokuva, Yle tiedotteessa kerrotaan.

Unelma on toteutumassa 20 vuoden haaveilun jälkeen, sillä tänä vuonna biisonit ovat kuvanneet ensimmäistä "oikeaa" elokuvaansa, joka on tulossa elokuvateattereihin vuonna 2022.

Sarjan päähenkilöt ovat Biisonimafian tuotantoa Youtubessa ja aiemmin televisiossa seuranneille jo hyvinkin tuttuja. Yhtiön toimitusjohtaja Janne Kaperi, 37, on kaiken toiminnan "Primus Motoris", raksamies, joka rakastaa myös laskuvarjohyppelyä.

Yhtiön luova johtaja Kaitsu Rinkinen, 38, on puolestaan "Director of Awesomeness", pohdiskeleva leffaintoilija ja mopojen rassaaja, joka rakastaa olla nettiyhteyksien ja somen ulottumattomissa.

Ylen sarjassa tutuksi tulee myös Eve Särkänne, 31, yhtiön tuottaja ja "Bosslady". Hän on paitsi tapahtumatuottaja, myös intohimoinen valokuvaaja.

Ylen sarjassa seurataan itsenäisten elokuvantekijöiden tarinaa tuotannon alkuvaiheilta viimeiseen kuvauspäivään asti. Kestääkö työryhmä itsenäisen elokuvan tekemisen haasteet, kun pelissä ovat omat, lainatut ja ruinatut rahat, terveys ja ystävyys?

Vuosien myötä ryhmän taidot ovat kasvaneet ja fanikunta vakiintunut. Vuosi 2021 on Biisonimafian historian isoin näytön paikka.

Punkaharjun pojat on tarkka ja todenmukainen kuvaus elokuva-alan pienempien ja tuntemattomampien toimijoiden asemasta tämän päivän Suomessa.

Sarjassa nähdään myös, miten Suomessa harvinaisempi action -leffan tekeminen ja Itä-Suomi sopivat yhteen, kun pojat Punkaharjulta pistävät mopot keulimaan Hollywood -tyyliin ja pommit räjähtämään jylhissä Suomi -maisemissa.

Punkaharjun pojat Yle TV2 -kanavalla 25.11. klo 22.54 ja kaikki jaksot Yle Areenassa.