Perinteinen Adventin äänenavaus linja-autoasemalla avaa myös sydämet jouluun sunnuntaina – Vieraina toiminnanjohtaja Sari Kyttä ja rehtori Tommi Tuunainen

Sunnuntaina vietetään ensimmäistä adventtisunnuntaita ja perinteiseen tapaan Savonlinnan seurakunta ja Sanomalehti Itä-Savo järjestävät linja-autoasemalla kaikille avoimen Adventin äänenavauksen. Tarjolla asiaa jaksamisesta ja tuesta, jouluista musiikkia, yhteislaulua ja joulupuuroa.

Perinteinen Adventin äänenavaus -tapahtuma Savonlinnan linja-autoasemalla päättyy joulupuurotarjoiluun, josta tänäkin vuonna vastaa Sauli Kekki. Arkistokuva vuodelta 2019. Timo Seppäläinen

Perinteinen Adventin äänenavaus -tapahtuma järjestetään ensi sunnuntaina 28. marraskuuta Savonlinnan linja-autoaseman aulatiloissa. Adventtikynttilät syttyvät ja joulunodotus alkaa tästä lämminhenkisestä tilaisuudesta.

Adventin äänenavauksessa seurakunnan lauluryhmä esittää jouluista musiikkia kanttori Minna Malisen johdolla. Myös yleisö pääsee mukaan laulamaan perinteisissä yhteislauluissa. Lauluja säestää puhallinorkesteri Saimaa kapellimestarinaan Teppo Hakkarainen.

Laulujen lomassa johtava kappalainen Leena Wiitala keskustelee vieraiden kanssa siitä, mitä savonlinnalaisille kuuluu ja millaista apua ja tukea on tarjolla, jos oma jaksaminen on koetuksella.

Wiitalan keskustelukumppaneina ovat sivistyslautakunnan puheenjohtaja, Savonlinnan kristillisen opiston rehtori Tommi Tuunainen sekä Savonlinnan kriisikeskuksen toiminnanjohtaja Sari Kyttä.

Tilaisuudessa on paikalla myös seurakunnan diakoniatyöntekijöitä ja nuoriso-ohjaajia yleisön juttuseurana sekä kertomassa millaista apua ja tukea Savonlinnan seurakunta tarjoaa eri elämänvaiheissa.

Savonlinnan Kriisikeskuksen toiminnanjohtaja Sari Kyttä kertoo sunnuntaina Adventin äänenavaus -tapahtumassa kriisikeskuksen tarjoamasta avusta. Arkistokuva. Marja-Liisa Karjalainen

Adventin äänenavaus -tapahtuman järjestävät yhteistyössä Savonlinnan seurakunta ja Sanomalehti Itä-Savo. Sanomalehti Itä-Savoa tilaisuudessa edustaa uutistuottaja Marja-Liisa Karjalainen.

Viime jouluna adventin äänenavaus toteutettiin koronarajoitusten takia videoituna, mutta tänä jouluna voidaan jälleen kokoontua yhteen linja-autoaseman tiloihin.

Koronatilanteen vuoksi yleisön toivotaan käyttävän kasvomaskeja tilaisuuden ajan.

Tilaisuuden päätteeksi Itä-Savo tarjoaa linja-autoaseman ala-aulassa 500 annosta joulupuuroa. Puuroannoksen voi ottaa omassa astiassa myös mukaansa kotiin.

Adventin äänenavaus Savonlinnan linja-autoasemalla su 28.11. klo 12.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka