Oopperajuhlien hallituksen koko puheenjohtajisto vaihtuu – ”Uudelta hallitukselta odotan erityisesti näkemyksellisyyttä keinoista, joilla oopperajuhlien talous pysyy tasapainoisena myös tulevina vuosina”, uusi puheenjohtaja sanoo

Savonlinnan oopperajuhlien hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi on valittu tekniikan tohtori Johanna Lamminen. Uusi hallitus aloittaa työskentelynsä tammikuun alussa 2022.

Savonlinnan oopperajuhlien valtuusto on nimittänyt oopperajuhlille uuden hallituksen kolmivuotiskaudeksi 2022–2024. Kokoonpanossa tapahtuu merkittäviä muutoksia, sillä koko puheenjohtajisto vaihtuu. Uutena jäsenenä hallitukseen ja suoraan sen puheenjohtajaksi on valittu Johanna Lamminen.

Hallituksen varapuheenjohtajiksi valittiin hallitusammattilainen Raija-Leena Hankonen ja Hoplopin toimitusjohtaja Kalle Peltola.

– Meidän tehtävämme on varmistaa, että oopperajuhlat kehittyy ajassa ja että sen tulevaisuus on turvattu, sanoo puheenjohtajana aloittava Johanna Lamminen oopperajuhlien tiedotteessa.

Tekniikan tohtori Lamminen on myös Tekniikan edistämissäätiön hallituksen puheenjohtaja ja jäsen muun muassa Cargotecin, Sampon ja Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLA:n hallituksissa. Hän siirtyy oopperajuhlien hallitukseen festivaalin valtuuston puheenjohtajan paikalta.

– Uudelta hallitukselta odotan erityisesti näkemyksellisyyttä keinoista, joilla oopperajuhlien talous pysyy tasapainoisena myös tulevina vuosina, Johanna Lamminen sanoo.

– Yhdeksänhenkisessä joukossamme on laajaa taloudellista, yhteiskunnallista, viestinnällistä ja juridista osaamista, sekä muun muassa oopperan ja kulttuurielämän tuntemusta. Tunnemme ilmiöitä Savonlinnan tasolta aina kansainväliseen mittakaavaan asti.

Johanna Lamminen korvaa puheenjohtajana Petteri Walldénin, joka on johtanut oopperajuhlien hallitusta vuodesta 2015.

Yhdistyksen sääntöjen mukaan Walldénin sekä varapuheenjohtajien Arja Suomisen ja Anna-Kristiina Mikkosen kaudet täyttyvät päättyvän hallituskauden myötä. Uusi hallitus aloittaa työskentelynsä tammikuussa.

Oopperajuhlia järjestää voittoa tavoittelematon kannatusyhdistys, jonka jäsenet valitsevat festivaalille valtuuston. Se puolestaan nimittää oopperajuhlien hallituksen. Valtuusto valitsi uuden hallituksen kokouksessaan keskiviikkona 10. marraskuuta.

Yli 700 jäsenen Savonlinnan Oopperajuhlien Kannatusyhdistys ry vastaa Oopperajuhlien tuotannosta, lipunmyynnistä ja markkinoinnista. Kannatusyhdistys on perustettu vuonna 1972. Oopperajuhlia vietetään Olavinlinnassa 1.–31.7.2022.

Savonlinnan Oopperajuhlien hallitus 2022–2024

Puheenjohtaja:

Johanna Lamminen, hallituksen jäsen: Tekniikan edistämissäätiö (pj.), Cargotec Oyj, Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLA, Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA, CellMark Ab, Sampo Oyj (uusi).

Varapuheenjohtajat:

Raija-Leena Hankonen, hallituksen jäsen: Metsä Board Oyj, Danske Bank A/S, Posti Group Oyj, Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö sr.

Kalle Peltola, toimitusjohtaja, Hoplop Oy

Muut jäsenet:

Minna Aila, vastuullisuus-, yhteiskuntasuhde-, viestintä- ja brändimarkkinointijohtaja, Neste Oyj (uusi).

Terho Kaskinen, rakennusneuvos, Savonlinnan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja (uusi).

Olli Kiuru, asianajaja, Waselius & Wist Oy (uusi).

Ari Lahti, toimitusjohtaja, IceCapital Oy (uusi).

Kaj Lindh, valmistuksen kehitysjohtaja, Andritz Oy.

Hannu Niemelä, oopperalaulaja, Sibelius-Akatemian laulutaiteen lehtori.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka