Kirjastokoirat kuuntelevat Savonlinnassa taas lukemaan opettelevia – Toiminta tukee lukutaidon kehittymistä ja innostaa lukuharrastukseen

Syksyn ensimmäinen kirjastokoirapäivä on Savonlinnan pääkirjasto Joelissa tiistaina. Lukukoiraa pääsee tapaamaan varaamalla ajan etukäteen.

Kirjastokoirat ovat aloittaneet taas pitkän tauon jälkeen vierailut Savonlinnan pääkirjasto Joelissa. Kirjastokoirat ohjaajineen ovat tavattavissa Joelin lasten- ja nuortenosastolla kerran kuukaudessa tiistaisin 26.10. alkaen.

Kirjastokoira kuuntelee, kun sille luetaan. Koira tukee lukutaidon kehittymistä sekä rohkaisee ja innostaa lukuharrastuksen pariin. Koira kuuntelee kärsivällisesti, arvostelematta ja mahdollisia virheitä korjaamatta. Koiran kanssa lukemista ei tarvitse jännittää. Koiraa voi tulla tapaamaan, vaikka ei vielä osaisi lukeakaan.

Savonlinnan kaupunginkirjaston lehdistötiedotteen mukaan tapaamisessa on koiran ja lukijan lisäksi koiranohjaaja mukana taustalla varmistamassa, että kaikki sujuu hyvin.

Lukuhetkeen voi tuoda mukanaan oman kirjan, tai kirjan voi valita lukutilassa olevasta kirjavalikoimasta.

Kirjaston yhteistyökumppanina toiminnassa on Mieli Savonlinnan seudun mielenterveys ry:n tukikoirakkotoiminta.

Kirjastokoira Savonlinnan pääkirjasto Joelissa 26.10., 23.11. ja 14.12. kello 17.30–18.30. Lukuaikaa on 15 minuuttia / lukija. Ajanvaraus etukäteen numerosta 044

417 4428.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka