Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hotelli Punkaharjussa tutustutaan himottuihin villitryffeleihin – Tryffelikoira Martta johdattaa tryffeliretkelle Punkaharjun metsiin

Kirsi Saloniemi on kerännyt tryffeleitä lagotto-koiriensa kanssa lähes kymmenen vuotta. Tryffeleitä on löytynyt myös Punkaharjulta.

Hotelli Punkaharjun sienisesonki huipentuu ensi viikolla tryffeliviikonloppuun. Hotelli Punkaharjun lehdistötiedotteen mukaan kotimaisen villitryffelin satokausi on parhaimmillaan, eikä kotimainen tryffeli jää kakkoseksi Italian serkulleen, valkoiselle tryffelille.

– Italialaiset tryffelit on vahvasti brändätty ja niitä markkinoidaan voimallisesti, mutta suomalaisen villitryffelin aromi on jopa italialaista

voimakkaampi, kertoo tiedotteessa Hotelli Punkaharjun keittiöpäällikkö Mikko Lahtinen.

Tryffeliviikonloppu alkaa asiantuntijaluennolla. Kirsi Saloniemi jakaa osallistujille käytännön tietämystään näiden maanalaisten sienien etsimisestä, ominaisuuksista ja käytöstä. Saloniemi on kerännyt tryffeleitä lagotto-koiriensa kanssa lähes kymmenen vuotta.

Kun päästään tositoimiin sieniretkelle metsään, tryffelikoira Martta etsii ja merkkaa tryffelit ja Saloniemi poimii ne.

Retkellä löydettyjä tryffeleitä ja sieniä päästään tarkemmin tutkimaan näyttelyssä, jossa on esillä myös ulkomaisia, tarhattuja tryffeleitä.

– Villitryffelit näyttävät mullan peittämiltä popcorneilta. Kun sienen halkaisee, on sen pinta sileä ja marmorinen. Tuoksu on voimakas ja aromaattinen, jopa petroolinen joissakin lajeissa, kuvailee Kirsi Saloniemi lehdistötiedotteessa.

Keittiöpäällikkö Mikko Lahtinen taikoo lopuksi tryffelin lautaselle. Tryffeliä on tarjolla lounailla, ja viikonloppu huipentuu viiden ruokalajin tryffeli-illalliseen.

– Tryffeli on osa gastronomista korkeakulttuuria. Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus päästä tutustumaan erilaisten tryffeleiden makumaailmoihin, Lahtinen sanoo.

Viikonloppua ohjaavat myös sieniviikonlopuista tutut Jarkko Korhonen ja Oki Strandén. Menossa on mukana myös Hotelli Punkaharjun oma sienimentori Saimi Hoyer.

– Luontoäidistä eli sadosta ja saatavuudesta riippuen tryffeleitä ja tryffelituotteita saatetaan saada myyntiinkin, Saimi Hoyer vinkkaa.

Tryffeliviikonloppu Hotelli Punkaharjussa 30.–31.10.