Savonlinnan keskustan nuorisotilat ovat taas auenneet. Ehkäpä se auttaa muun muassa suljettujen tilojen särkemisvimmaan. Viranomaiset ovat nähneet jopa alakouluikäisiä roikkumassa keskustan kaduilla aamuyöllä. Konstaapeli Paavo Ryynäsen (keskellä, alakuva) oma linjaus oli, että alle viisitoistavuotiaiden tulisi olla kotona kello 20 mennessä. Psykologi Tiina Röning (keskellä, yläkuva) sanoi, että aikuisten on pystyttävä olemaan aikuisia ja kannettava vastuu lastensa kasvattamisessa. Ikävä päihdeilmiö on Savonlinnassa lääkkeiden väärinkäyttö. Itä-Savon työryhmä

Nuorisokeskustelu: Jengejä ei ole havaittu Savonlinnassa, mutta häiriökäytöstä on liikaakin – "Hengenvaarallista leikkiä, pullopommejakin on räjäytelty, keskustelkaa kotona ennen kuin sattuu kunnolla"

Nuorison häiriökäyttäytymistä puitiin yhdentoista koulun vanhempainyhdistyksen yhdessä järjestämässä verkkokeskustelussa tiistai-iltana.

Ossi Tynkkynen

Onko Savonlinnassa nuorisojengejä? Käyttävätkö nuoret paljon päihteitä, rikkovatko paikkoja? Leikitäänkö kaupungissa sekä omalla että muiden hengellä hulluja ja vaarallisia tekoja tehtäessä?

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa digi 9 viikoksi vain 1 €/vko ja pääset lukemaan kaikki Itä-Savon sisällöt.

Tilaa 1 €/vko Olen jo tilaaja