Koronavirusrokotteen voi ottaa SaPKon pelissä ensi lauantaina Talvisalon jäähallissa – Viime viikolla alueella todettiin 23 uutta koronavirustartuntaa

Sosteri suosittelee huolehtimaan täyden rokotussarjan kuntoon heti, kun mahdollista.

Sosteri tarjoaa uutena palveluna Walk in -koronarokotustapahtuman ensi lauantaina SaPKon pelin aikana Mediatili Areenalla, eli Talvisalon jäähallissa Savonlinnassa. Arkistokuva. Tuija Pauhu

Marja-Liisa Karjalainen

Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosteri järjestää Walk in -rokotustapahtuman ensi lauantaina Talvisalossa Savonlinnan jäähallissa eli Mediatili Areenalla.

Kotijoukkue SaPKo pelaa tuolloin kello 17 alkaen Mestis-ottelun Rovaniemen Kiekkoa vastaan. Rokotuksen voi saada jäähallilla klo 15.30–18.30 välisenä aikana.

Lisäksi tänään tiistaina on mahdollista saada koronavirusrokote Savonlinnan pääkirjasto Joelissa kello 17 saakka.

Walk in -päiviä järjestetään säännöllisesti myös Sosterin terveysasemilla. Rokotuspäivien aikataulut löytyvät Sosterin verkkosivuilta.

Walk in -tapahtumien siivittämänä Sosteri kannustaa huolehtimaan täydestä koronarokotesarjasta ja ottamaan toisen rokoteannoksen heti, kun se on mahdollista.

Rokotuskattavuus alkaa olla Sosterin alueella hyvällä tasolla. Ensimmäisen rokotteen on saanut 85,5 prosenttia väestöstä ja toisen rokotteen 70,3 prosenttia väestöstä.

– Todennäköisesti valtioneuvoston tavoitteeseen yli 80 % rokotuskattavuudesta yli 12-vuotiailla päästään loka-marraskuussa.

Toisen rokotteen saa heti, kun ensimmäisestä rokotteesta on kulunut vähintään kuusi viikkoa. Voimakkaasti immuunipuutteiset voivat saada kolmannen rokoteannoksen, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään kaksi kuukautta.

Viime viikolla 23 uutta koronavirustartuntaa

Viime viikon aikana Sosterin alueella todettiin kaikkiaan 23 uutta koronavirustartuntaa. Edellisviikolla tartuntoja oli 15. Sairaalahoidossa Sosterin alueelta on tällä hetkellä kolme koronaviruspotilasta.

Sairaanhoitopiirin alueella ollaan edelleen koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa.

– Pikkuhiljaa tartuntamäärät laskevat, mutta luvuissa on viikkokohtaista vaihtelua. Tartuntaketjujen jäljitettävyys on erinomaisella tasolla, Sosterin viikkotiedotteessa todetaan.

Sosteri julkaisee koronavirustilannekuvan viikoittain tiistaisin. Yksittäisistä tartunnoista ei enää tiedoteta erikseen.

– Merkitykselliset altistumispaikat ja -ajankohdat tiedotetaan edelleen ajantasaisesti, Sosterista huomautetaan.

Kasvomaskisuositus jatkuu mutta etätyösuositus päättyy

Laaja kasvomaskisuositus jatkuu toistaiseksi Sosterin alueella, mutta etätyösuositus päättyy 15. lokakuuta valtioneuvoston ohjeen mukaisesti.

Yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokoontumisissa on huomioitava lainsäädännön velvoittamat hygieniakäytännöt ja turvavälit.

Myös julkisissa sisätiloissa ja yksityistilaisuuksissa suositellaan noudatettavaksi yleisiä turvallisuus- ja hygieniaohjeita.

Kaikessa harrastustoiminnassa suositellaan noudatettavaksi yleisiä hygieniaohjeita.

Vierailut potilaiden luona sairaalan vuodeosastoilla, terveyskeskuksen kuntoutusosastoilla ja palveluasumisen yksiköissä ovat sallittuja vierailuohjeita noudattaen: vierailut vain terveenä ja ennen vierailuja ota yhteyttä yksikön henkilökuntaan. Noudata hygieniaohjeita ja käytä kasvomaskia.

Seuraavat Walk in -rokotuspäivät

Savonlinnan pääterveysasema

keskiviikko 29.9.2021 klo 8–17

torstai 30.9.2021 klo 8:30–14:30

perjantai 1.10.2021 klo 7:30–13:30

Savonlinnan pääkirjasto Joeli

tiistai 28.9. 2021 klo 9–17

Mediatili Areena

lauantai 2.10. 2021 klo 15:30–18:30

Punkaharjun terveysasema

maanantai 11.10.2021 klo 9–17

Kerimäen terveysasema:

tiistai 28.9. klo 8-17.30

tiistai 5.10. klo 8-17.30

Enonkosken terveysasema:

torstai 30.9. klo 15-17.30

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka