Koronatartuntojen määrä puolittui – Viime viikolla Sosterissa 15 uutta koronatartuntaa: Toisen rokotteen on saanut jo 68,1 prosenttia väestöstä

Sosteri on aloittanut kolmansien koronarokotteiden antamisen voimakkaasti immuunipuutteisille.

Lähes 70 prosenttia Sosterin alueen väestöstä on jo saanut 2. koronarokotuksen. Arkistokuva. Arkisto / Anu Kiljunen

Ossi Tynkkynen

Viimeisin koronavirustartunta Sosterin alueella on todettu eilen eli maanantaina 20.9.

Viikkotiedotteen mukaan tartuntojen lukumäärä viimeisen 14 vuorokauden aikana on laskeva. Viikolla 36 oli 30 koronatapausta, viime viikolla 37 oli 15 koronatartuntaa. Tartuntojen määrä puolittui viime viikolla edelliseen viikkoon verrattuna.

Sairaalahoidossa on kaksi koronapotilasta. Tartuntaketjujen jäljitettävyys alueella arvioidaan tiedotteessa yli 90-prosenttiseksi. Alueella on voimassa epidemian kiihtymisvaihe, vaikka viime viikolla todettiin edellisviikkoa vähemmän tartuntoja ja tartuntaketjujen jäljitettävyys on hyvällä tasolla.

Tiedotteen mukaan Sosterin alueella ensimmäisen rokotteen on saanut noin 85,3 prosenttia väestöstä ja toisen rokotteen 68,1 prosenttia väestöstä. Sosteri kannustaa tiedotteessa huolehtimaan täydestä rokotesarjasta ja ottamaan toisen rokoteannoksen heti, kun se on mahdollista.

Rokotteen saa helposti ilman ajanvarausta Walk In -rokotuspäivissä. Savonlinnassa Walk In -rokotepäivä järjestetään myös lauantaina 25.9.2021 klo 10–15: Kaikki Walk In -päivät löytyvät verkosta osoitteesta sosteri.fi.

Tiedotteen mukaan toisen rokotteen saa heti, kun ensimmäisestä rokotteesta on kulunut vähintään kuusi viikkoa.

Sosteri on aloittanut kolmansien koronarokotteiden antamisen voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille. Kolmas annos voidaan antaa voimakkaasti immuunipuutteiselle, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta. Lisätietoa, ketkä kuuluvat kolmosrokotteen saajaryhmään on Sosterin verkkosivuilla täällä.

Sosteri julkaisee alueellisen koronavirustilannekuvan kerran viikossa. Merkitykselliset altistumispaikat ja -ajankohdat tiedotetaan edelleen ajantasaisesti.

Koronavirus Sosterissa

Suositukset ja määräykset

Laaja kasvomaskisuositus jatkuu toistaiseksi.

Etätyösuositus on voimassa syyskuun loppuun (valtioneuvoston ohje).

Yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokoontumisissa on huomioitava lainsäädännön velvoittamat hygieniakäytännöt ja turvavälit.

Myös julkisissa sisätiloissa ja yksityistilaisuuksissa suositellaan noudatettavaksi yleisiä turvallisuus- ja hygieniaohjeita.

Kaikessa harrastustoiminnassa suositellaan noudatettavaksi yleisiä hygieniaohjeita.

Vierailut potilaiden luona sairaalan vuodeosastoilla, terveyskeskuksen kuntoutusosastoilla ja palveluasumisen yksiköissä ovat sallittuja vierailuohjeita noudattaen: vierailut vain terveenä ja ennen vierailuja ota yhteyttä yksikön henkilökuntaan. Noudata hygieniaohjeita ja käytä kasvomaskia.

Lähde: Sosteri

Aiheeseen liittyvää

  1. Hallituksen info siirtyi, koska maahantulosäännöksistä ei ollut sopua – uusi ajankohta 14.15 21.9.2021 11:31

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka