Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sosterin alueelta löytyi kolme uutta koronatartuntaa perjantaina – Kaksi tartunnoista ei liity aikaisempiin ketjuihin

Yhdeksän ihmistä on asetettu karanteeniin tartuntojen vuoksi.

Kolme uutta koronatartuntaa on löytynyt itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän Sosterin alueelta torstain jälkeen.

Sosteri kertoo tiedotteessa, että tartunnoista kaksi on uusia. Ne eivät näytä liittyvän alueella aikaisemmin todettuihin tartuntaketjuihin.

Kolmas tartunnoista on todettu jo valmiiksi karanteenissa olevalla.

Yhdeksän ihmistä on asetettu karanteeniin tartuntojen vuoksi.

Terveydenhuollosta saa koronatodistuksia

Sosterissa on otettu käyttöön koronatodistusten Kansallinen tulostuspalvelu. Palvelun kautta organisaatiossa on mahdollista tulostaa kansalaiselle todistuksia annetusta rokotteesta, tuoreimmasta koronatestin tuloksesta tai sairastetusta koronasta.

Tiedotteen mukaan koronarokotustodistukset tulee ensisijaisesti hakea kansalaisen Omakanta-palveluun eli kanta.fi kirjautumalla.

Omakannassa on ollut ongelmia, joten jos siellä on virhetilanne, asiakkaan tulee ottaa yhteyttä terveydenhuollon yksikköön, jossa rokotteen on saanut, ei Kelaan.

Mikäli kansalainen tarvitsee todistuksen, mutta sitä ei syystä tai toisesta pysty saamaan Omakannasta, todistusta voi pyytää terveydenhuollosta. Sosterissa pyynnön voi esittää sähköisesti Hyvis.fi tai Suomi.fi palveluiden kautta taikka käynnin yhteydessä Savonlinnan pääterveysaseman rokotusvastaanotolla tai keskussairaalan arkistossa. Arkistoon voi myös soittaa numeroihin 044 417 3739 tai 044 417 3211.