Savonlinnan teatterin myynnissä oleva katsomokapasiteetti kasvoi 250 paikkaan – Teatterin väki toivoo, että katsojat uskaltautuisivat saapua näytöksiin turvallisin mielin

Teatteri on edennyt syyskautta rakentaessa hyvin vahvasti turvallisuusasiat edellä.

Savonlinnan Teatterin väki on hyvillään Itä-Suomen aluehallintoviraston päätöksestä siitä, ettei yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoittaminen tällä hetkellä ole tartuntatautilaissa tarkoitetulla tavalla välttämätöntä Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntien alueilla. Myös Sosterin arvion mukaan rajoituksille ei ole tarvetta, sillä terveydenhuollon kantokyky ei ole vaarassa ja tartuntaketjut ovat pääosin jäljitettävissä.

Sosterin edustajan ja teatterin yhteistyökumppaneiden kanssa yhteisesti järjestetyn yleisöturvallisuuskokouksen myötä teatterin myynnissä oleva katsomokapasiteetti on nyt 250 paikkaa, joka on 75 prosenttia kokonaiskapasiteetista (400 paikkaa) Savonlinnasalin teatteriasetuksessa, Savonlinnan teatteri tiedottaa.

Teatterin tiedotteen mukaan teatteri on edennyt syyskautta rakentaessa hyvin vahvasti turvallisuusasiat edellä, kaikki mahdolliset yleisöturvallisuuteen liittyvät asiat huomioiden. Teatterin väki toivoo, että katsojat uskaltautuisivat saapua näytöksiin turvallisin ja rohkein mielin.

– Mutta ennen kaikkea vain terveenä, aina ajankohtaiset suositukset ja rajoitukset huomioiden sekä paikan päällä teatterin ja muiden palveluntarjoajien ohjeistuksia noudattaen, Savonlinnan teatterin lehdistötiedotteessa muistutetaan.

Tällä hetkellä teatterin katsomossa on numeroimattomat paikat ja osa penkeistä on suljettu teipein, jotta turvavälit pysyvät hallinnassa. Ennen esitysten alkua, väliajalla ja esitysten jälkeen lisätyillä kuulutuksilla ohjataan yleisön liikkumista katsomossa sekä liikuttaessa wc- ja ravintolatiloissa. Käsidesiä ja maskeja löytyy paikanpäältä monesta pisteestä, Savonlinnan teatteri kertoo tiedotteessa.

Teatterin tiedotteen mukaan lipunmyynti viime lauantaina alkaneeseen teatterin syyskauteen on ollut mukavan vilkasta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka