Lustossa vietetään Sadonkorjuujuhlaa ensi lauantaina

Myyntikojujen lisäksi tapahtuman ohjelmassa on esimerkiksi työnäytöksiä, työpajoja ja talutusratsastusta.

Metsämuseo Lustossa Punkaharjulla vietetään lauantaina sadonkorjuujuhlaa. Metsämuseo Lusto

Marja-Liisa Karjalainen

Metsämuseo Luston piha-alueella Punkaharjulla vietetään Sadonkorjuujuhlaa ensi lauantaina 11. syyskuuta.

Luston ulkoilmatapahtumassa esille pääsevät kotimaiset, aidot tuotteet ja maut sekä metsään ja kädentaitoihin liittyvät työnäytökset, Luston tiedotteessa kerrotaan.

Museon takapihan ulkoalueelle levittäytyy Sadonkorjuutori, jossa on myynnissä satokauden antimia: hunajaa, lammasvalmisteita, kotimaisia kalasäilykkeitä, karjalanpiirakoita, marja-, sieni- ja yrttituotteita sekä muita maaseudun herkkuja.

Ohjelmatarjontaa on kaikenikäisille ja koko perheelle. Työnäytöksissä voi ihastella kädentaitoja, kuten Leo Löppösen moottorisahaveistoa, Unto Forssin päretöitä sekä Punkaharjun Reserviläisten tervanpolttoa Luston rannassa.

Työpajassa pääsee askartelemaan oman syyskranssin, ja perheen pienimmille on tarjolla talutusratsastusta Aurinkolaukan islanninhevosilla sekä puun kuormausta simulaattorilla.

Rompetorilla on myynnissä museon käytöstä poistettua, metsähistoriaan liittyvää opetus- ja käyttöesineistöä sekä moottorisahaveistoksia.

Museoravintola Nilassa on tarjolla sadonkorjuulounasta. Tunnelmaa tapahtumaan luo kansanmuusikko Laura Vartion haitarimusiikki.

Luston Sadonkorjuujuhla lauantaina 11. syyskuuta klo 10–15.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka