Toiminnallinen Lue minut -näyttely Savonlinnan Riihisaaressa vie kirjojen, tarinoiden ja kuuntelun maailmaan

Lue minut -näyttely on suunnattu 7–14-vuotiaille, mutta se sopii myös aikuisille. Näyttely inspiroi lukemaan, kirjoittamaan ja leikkimään sanoilla.

Lue minut -näyttelyssä Riihisaaressa sukelletaan kirjan kuvituksien ja tekstien tunnelmien pohjalta rakennettuun unenomaiseen maailmaan, jossa kaikki on mahdollista. Anssi Taskinen

Mari-Anna Rossi

Savonlinnan Riihisaaressa avautui perjantaina 3.9. kuvittaja Sanna Pelliccionin Lue minut -näyttely, joka on toiminnallinen, värikäs, maaginen ja salaperäinen sukellus kirjan sisään. Makaa kirjalla, seilaa merellä, tee lattiarunoutta, selvitä salakirjoitus. Näyttely on koettavissa Savonlinnan museossa Riihisaaressa lokakuun loppuun saakka.

Lue minut -näyttely perustuu Sanna Pelliccionin ja Siri Kolun samannimiseen kirjaan. Savonlinnan kaupungin lähettämän lehdistötiedotteen mukaan Pelliccionin ja Vantaan Lastenkulttuurikeskus Pessin yhteistuotanto on kiertänyt lastenkulttuuritaloja ja museoita jo puolentoista vuoden ajan ympäri Suomea.

Kirja ja näyttely saivat alkunsa, kun kuvittaja Sanna Pelliccioni luonnosteli kuvia kirjoista unenomaisissa paikoissa. Pelliccioni koki, että kirjat ovat pelastaneet hänet monessa elämäntilanteessa ja halusi siksi tehdä kirjan, joka olisi oodi itse kirjalle, tarinoille ja inspiroitumiselle, Savonlinnan kaupungin lehdistötiedotteessa kerrotaan.

Lue minut -kirjassa syntyivät ensin kuvat ja vasta sitten teksti. Pelliccioni mietti kuka sopisi kirjoittamaan tekstit valmiisiin kuviin, ja ehdotti sitä kirjailija Siri Kolulle.

Kirja alkoi elää niin vahvasti Pelliccionin mielessä, että hän halusi rakentaa siitä näyttelyn. Pelliccioni kertoo lehdistötiedotteessa, että kirjat voivat pelastaa ihmisen monta kertaa: ne viihdyttävät, avartavat mieltä, jännittävät, innostavat. Siinä missä perhe, ystävät, elokuvat, musiikki auttavat ihmistä iloissa ja suruissa – myös kirjat voivat tehdä sen.

Lue minut – Oodi kirjoille, tarinoille ja inspiroitumiselle, 3.9.–31.10.2021 Riihisaari – Savonlinnan museo.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka