Mahdollisista kokoontumisrajoituksista päätetään ensi viikolla – Aluehallintovirasto on pyytänyt Sosterilta selvitystä tilanteesta

Sosterin on annettava selvityksensä maanantaihin mennessä.

Maskin käyttösuositus jatkuu Sosterin alueella toistaiseksi. Aihekuvitus. Iida Mulari

Marja-Liisa Karjalainen

Itä-Suomen aluehallintovirasto (Avi) on pyytänyt Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosterilta kirjallista asiantuntija-arviota alueen koronaepidemiatilanteesta. Sosterin on toimitettava tilannearvio maanantaihin 6. syyskuuta mennessä.

Tilannearvion pyytäminen liittyy siihen, että Sosterin alueella siirryttiin koronaepidemiassa kiihtymisvaiheeseen tiistaina 31. elokuuta.

Sosterin selvityksen perusteella aluehallintovirastossa pohditaan kokoontumisrajoitusten tarpeellisuutta.

– Aluehallintovirasto voi päättää kokoontumisrajoituksista, jos ne ovat tarpeen useamman kuin yhden kunnan alueella, kertoo Itä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Soile Lahti.

– Yksittäistä kuntaa koskevissa päätöksissä toimivalta on kunnan tartuntataudeista vastaavalla toimielimellä.

Aluehallintovirasto tiedottaa mahdollisista rajoituksista tai siitä, että niitä ei aseteta, mahdollisimman pian ensi viikon aikana.

Soile Lahden mukaan koronavirustilannetta seurataan ja rajoitustoimien tarvetta arvioidaan koko Itä-Suomessa jatkuvasti.

– Mikäli rajoituksia päädytään asettamaan, niiden tulee olla epidemian leviämisen estämiseksi alueen tilanne huomioiden välttämättömiä, hän toteaa.

Itä-Savon sairaanhoitopiirissä koronaviruksen ilmaantuvuusluku viimeisten kahden viikon ajalta on tällä hetkellä koko Itä-Suomen korkein, 160,3. Todettuja tautitapauksia on viimeisten 14 vuorokauden ajalta 64.

Itä-Suomen avin alueella kaikki sairaanhoitopiirit ovat tällä hetkellä epidemian kiihtymisvaiheessa. Avi ei ole asettanut kokoontumisrajoituksia kuitenkaan näistä minkään sairaanhoitopiirin alueelle.

Etelä-Suomen avin toiminta-alueeseen kuuluvassa Etelä-Karjalan sairaanhoitopiiri Eksotessa ollaan koronavirusepidemian leviämisvaiheessa. Eksoten alueella voimassa olevien määräysten mukaan sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa voi järjestää kokoontumisia ilman henkilömäärärajoitusta, mutta yli kymmenen hengen tilaisuuksissa pitää olla mahdollisuus säilyttää turvavälit ja hygieniaohjeita tulee noudattaa annettujen ohjeiden mukaisesti.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka