Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savonlinnan Juvolan koulu suljettiin koronatapauksen vuoksi – "Meillä ei ole tässä mitään pulmaa", sanoo koulunjohtaja Mira Kaasalainen

Koulua käydään Juvolan koulussa etänä samaan tapaan kuin 1,5 vuotta sitten.

Savonlinnan Juvolan koulussa todettiin perjantaina koronavirustartunta. Tartuntatautilääkäri Esa Ruuskanen esittää, että tartuntatautilain 58 §:n perusteella Juvolan koulu suljetaan ajalle 30.8.–4.9. Sosterin lehdistötiedotteen mukaan toimenpide on välttämätön yleisvaarallisen taudin leviämisen estämiseksi. Kuntayhtymähallitus päätti Esa Ruuskasen esityksestä, että koulu on suljettuna 4.9. saakka.

Juvolan koulun koulunjohtaja Mira Kaasalainen kertoo, että koulun kaikki oppilaat ovat olleet etäopetuksessa jo eilen maanantaina. Koulu suljettiin koronatapauksen tultua esiin heti perjantaina.

– Päätös sulkemisesta tulee tavallaan vähän jälkijunassa, meillä oli tieto tästä perjantaina ja olemme jo toista päivää etäopetuksessa. Kaikki sujuu näin ihan hienosti ja kaikki ovat positiivisella mielellä, Kaasalainen sanoo.

Kaasalaisen mukaan koulua käydään etänä samalla tavalla kuin 1,5 vuotta sitten, kun kaikki kävivät koulua etänä.

– Silloin 1,5 vuotta sitten jännitti miten tämä lähtee sujumaan, mutta nyt lapsilla ja vanhemmilla on jo kokemusta, eikä tilanne ole uusi. Oikeastaan meillä ei ole tässä mitään pulmaa. Tapaamiset tapahtuvat Google Meetin kautta ja tehtävät tehdään etänä yhdessä. Kaikki ovat hyvin paikalla ja homma sujuu hyvin, Kaasalainen vakuuttaa.

Juvolan koululla on kaikkiaan 36 oppilasta. Samassa tilassa koulua käy monta luokkaa, ja myös ruokailu järjestetään samassa tilassa. Kaasalaisen mukaan varotoimenpide on tästä syystä aiheellinen.

– Meidän koulun vahvuus on suunnilleen sama kuin isoissa kouluissa on yksi luokka. Kuitenkaan yhden luokan sulkeminen ei välttämättä aiheuta uutiskynnyksen ylittymistä. Nyt päästiin ihan Iltalehteen, Kaasalainen nauraa.