Kerimäen terveyskeskuksen työntekijällä koronatartunta – Altistuneet on tavoitettu

Sosterilla ensi viikolla useita walk-in -rokotuksia, jolloin voi tulla rokotukseen ilman ajanvarausta.

Arkistokuva. Soila Puurtinen

Marjo Latvanen

Kerimäen terveyskeskuksen työntekijällä on todettu koronatartunta, tiedottaa Sosteri.

Terveyskeskuksen vastaanotto on koronatapauksen vuoksi perjantaina suljettu. Neuvolan ja kotisairaanhoidon toiminta jatkuu normaalisti.

Sosterin koronajäljitys on tavoittanut kaikki Kerimäen terveysasemalla altistuneet. Kaikki asianosaiset ovat altistumisestaan tietoisia.

Lisäksi Sosterin alueella on havaittu uusi tartunta, joka liittyy Savonlinnassa viime viikolla todettuun tartuntaketjuun. Kyseisessä ketjussa on jo kuusi aiempaa tartuntaa. Uusi tartunta on todettu henkilöllä, joka on valmiiksi karanteenissa.

Vekaranjärven varuskunnasta lähteneessä tartuntaketjussa on vahvistettu jälleen uusi tartunta. Aiemmin ketjussa oli jo yksi tartunta.

Perjantain neljäs tartunta on Sulkavalla ja se liittyy päiväkodin tartuntaketjuun. Sosterin mukaan uusi tartunta ei aiheuta lisätoimenpiteitä päiväkodissa, koska se ei ole suoraan yhteydessä päiväkotiin.

Sosteri on asettanut perjantain uusien tartuntojen vuoksi kahdeksan henkilöä karanteeniin.

Uusia walk-in- rokotuspäiviä

Sosteri järjestää ensi viikolla Savonlinnassa, Punkaharjulla, Enonkoskella ja Kerimäellä yli 12-vuotiaille uusia walk-in -rokotuspäiviä, jolloin voi tulla koronarokotukseen ilman ajanvarausta.

Rokotukseen voi tulla myös aikaistamaan tehosterokotetta, mikäli ensimmäisestä rokotuksesta on aikaa vähintään kahdeksan viikkoa.

Rokotukseen saapuvilla on oltava mukanaan Kela-kortti tai henkilöllisyystodistus.

Rokotuspäiviä voi tulla vielä lisää, varsinkin Savonlinnan pääterveysasemalle. Sosteri ilmoittaa uusista lisärokotuspäivistä tarvittaessa. Tiedossa olevat rokotuspäivät Sosterin alueella ovat:

Savonlinnan pääterveysasema

Tiistai 24.8. klo 7.30–17.30

Keskiviikko 25.8. klo 7.30–14

Torstai 26.8. klo 9–14

Perjantai 27.8.2021 klo 8–13

Punkaharjun terveysasema

Maanantai 30.8. klo 9–17

Enonkosken terveysasema

Torstai 2.9. klo 8-17

Kerimäen terveysasema

Tiistai 28.9. klo 8-17.30

Tiistai 5.10. klo 8-17.30.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka