Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Säämingin saariston vanhat asukkaat muistelevat – Kuuntele podcast-sarjan kaikki 20 jaksoa nyt netistä!

Vesj'kansa-hanke keräsi entisen Säämingin saariston vanhoilta asukkailta muisteloita elämästä ennen aikaan. Noin 30 muistelijan tarinat saatiin taltioitua ja nyt tarinat ovat kuunneltavissa podcastina.

Kaikki Vesj'kansan tarinoiden 20 jaksoa ovat nyt kuunneltavissa muun muassa Sääminki-seura ry:n kotisivuilla.

Vesj'kansa-hanke keräsi entisen Säämingin saariston vanhoilta asukkailta muisteloita siitä, millaista oli elämä ennen vesien varrella. Keräys onnistui hyvin, ja noin 30 muistelijan tarinat saatiin taltioitua.

Sarjan ensimmäisissä tarinoissa esimerkiksi Aune Kuivalainen muistelee lapsuuttaan Ahvionsaaressa ja Vappu Tiainen Pietolansaaressa ja Kakosalossa. Seija ja Niilo Huttunen kertovat värikkäästi elämästä Jokilahdessa sodan aikana ja jälkeen, ja Eeva-Riitta Tiainen kertoo elämästä Saukonsaaressa 1930-luvulla.

Saimaannorppa, saariston kesäasukkaat ja höyrylaivat saavat omat jaksonsa muistelijoiden tarinoiden kautta. Saukonsaaressa asunut Raili Häkkinen muistelee koulunkäyntiä, joka ei saaristolaislapsille ollut aina helppoa.

Jaksoissa muistellaan myös kirkossakäyntiä, synnytysmatkoja, kotitöitä, omavaraistaloudessa elämistä, työntekoon osallistuneita suomenhevosia ja ylipäätään maalaiselämää kaikessa monipuolisuudessaan.

Jaksot on tuottanut Tmi Digi4all- Anne Mari Behm. Apunaan hänellä on ollut historian asiantuntijana, dosentti Tapani Innanen sekä jaksojen musiikkiosioista vastannut Matti Muhonen.

Vesj'kansan tarinat podcasteiksi on rahoittanut Leader rahoitus Piällysmies ry:n kautta, Savonlinnan kumppanuuspöydän avustus sekä Sääminki-seura ry:n oma rahoitus.