Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Myös lapset pääsevät äänestämään Kuntavaaleissa! – Savonlinnan seudulla Lasten vaalit järjestetään nyt ensimmäistä kertaa

Lasten vaalien tärkein tavoite on tukea ja laajentaa demokratiakasvatusta. Kampanjassa lapset pääsevät sekä ääneen että äänestämään.

Kuntavaalien yhteydessä järjestetään myös valtakunnalliset Lasten vaalit, tiedottavat niiden järjestäjät Suomen Nuorkauppakamarit, Suomen Kuntaliitto ja Porin kaupunki.

Ne ovat koonneet valtakunnallisen ehdokasasettelun, jossa fiktiiviset ehdokkaat kilpailevat lasten äänistä päästäkseen vaikuttamaan kuntien päätöksentekoon.

Savonlinnan seudulla vaalit järjestetään nyt ensimmäistä kertaa, ja paikallisesti vaaleista vastaa Savonlinnan Nuorkauppakamari.

Vaalien tärkein tavoite on tukea ja laajentaa demokratiakasvatusta. Kampanjassa lapset pääsevät sekä ääneen että äänestämään.

– Äänioikeus ja sen käyttäminen ovat demokratian ytimessä. Onkin tärkeää, että lapsille jää positiivinen muistijälki äänestämisestä, kuvailee vaalien kansallinen projektipäällikkö Milla Harju tiedotteessa.

Vaalit ovat puoluepoliittisesti sitoutumattomat. Ehdokkaat ovat piirroshahmoja, joita kuvaillaan vaalien verkkosivuilla innostavin ja positiivisin sanoin. Jokaisella ehdokkaalla on omat erityispiirteet ja asiapainotukset. Hahmojen takana ovat taiteilijat ovat Suomen eri murrealueilta.

Aiemmin vaalit on järjestetty fyysisesti äänestyspisteillä. Koronan vuoksi Lasten vaalit ovat tällä kertaa verkossa lastenvaalit.fi -sivustolla. Tulos julkistetaan ensi viikolla.