Kiteellä on parhaillaan useita koronaviruksen tartuntaketjuja – Karanteenissa yli 30 henkilöä

Toukokuun alusta alkaen Kiteellä on todettu 18 koronavirustartuntaa.

Kiteellä on parhaillaan liikkeellä useita koronaviruksen tartuntaketjuja, tiedottaa Pohjois-Karjalan sairaanhoitopiiri Siun sote.

Kiteen tartunnat liittyvät pääosin useampaan, toisistaan erilliseen tartuntaketjuun. Karanteenissa on tällä hetkellä Kiteellä yli 30 henkilöä koronavirukselle altistumisen takia.

Kiteen kotihoidossa on todettu kolme tartuntaa, jotka liittyvät Kiteellä 5. toukokuuta todetusta tartunnasta alkaneeseen ketjuun. Tartunnat ovat levinneet lähinnä henkilöiden perhe- ja lähipiirissä. Tartuntojen alkuperä on muualla Suomessa ja ketjussa epäillään koronaviruksen brittivarianttia.

Näytteet on toimitettu THL:lle tarkempaa tutkimusta varten, mutta varmistusta ei ole vielä saatu. Virus on tarttunut erittäin herkästi ja tartunnan saaneissa on myös jo rokotettuja henkilöitä. Tämän takia muun muassa kotihoidossa on testattu myös oireettomat, koronavirukselle altistuneet henkilöt. Näistä testeistä varmistui yksi tartunta.

Siun sote tiedotti viime viikolla kolmesta tartunnasta Kiteen kansanopistolla. Opistolla on otettu viikonlopun aikana koronavirustestit opiskelijoilta ja henkilökunnalta. Näistä testeistä ei varmistunut uusia tartuntoja. Keskiviikkona 19. toukokuuta todettiin yksi uusi tartunta karanteenissa olleella henkilöllä.

Koronavirustartuntoja on lisäksi todettu Kiteellä oleskelevien kausityöntekijöiden keskuudessa toukokuun alussa. Tartunnat on todettu maahantulotarkastuksen yhteydessä ja henkilöiden eristykset ja karanteenit toteutuvat Kiteellä. Muita altistumisia ei näihin tapauksiin liity, eikä jatkotartuntoja ole todettu. Karanteenit ovat päättymässä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka