Koronatestejä otetaan Sosterissa nyt hurjaa tahtia – Yli 2 250 testiä otettu viimeisten kahden viikon aikana

Koronatartuntoja löytyi testeissä 79. Ilmaantuvuus on nyt Itä-Savossa Suomen toiseksi suurinta. Koronarokotteita on annettu 12 600 kappaletta.

Sosterissa on otettu kahden viimeisen viikon aikana yli 1 100 testiä viikossa. Soila Puurtinen

Marja-Liisa Karjalainen

Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosterissa otetaan koronavirustestejä nyt hurjaa tahtia. Viikolla 13 Sosterissa otettiin yhteensä 1 130 testiä. Niistä 3,5 prosenttia oli positiivisia.

Viikolla 14 testejä otettiin 1 124. Niistä 3,8 prosenttia oli positiivisia.

Kahden edellisviikon aikana alueella todettiin yhteensä 79 tartuntaa. Ilmaantuvuusluku on noussut Itä-Savon alueella 197,5:een. Ilmaantuvuusluku lasketaan tapauksista, jotka kirjautuvat Sosterin alueelle ja se tarkoittaa, montako sairastunutta alueella on 100 000 asukasta kohti. Ilmaantuvuus on nyt Itä-Savossa Suomen toiseksi suurinta. Edelleen tautia on suhteellisesti eniten Uudellamaalla.

Tartuntaketjujen jäljitettävyys on Sosterissa tällä hetkellä yli 80 prosenttia.

– Alueella on useita aktiivisia tartuntaketjuja. Tartuntoja on alueella runsaasti mutta tilanteen hallitsemisen kannalta hyvää on se, että edelleen tartunnat tulevat valtaosin jatkotartuntoina esimerkiksi perheiden sisällä ja karanteenissa oleville, Sosterin tiedotteessa kerrotaan.

Sosterin alueella ollaan koronaepidemiassa edelleen kiihtymisvaiheessa. Kaikki entiset suositukset koskien etätyötä, kasvomaskien käyttöä, korkeakoulujen etäopetusta, aikuisten ryhmäharrastustoimintaa, riskiryhmien suojaamista sekä yleisötilaisuuksien henkilömäärää ovat edelleen voimassa.

Koronarokotukset etenevät edelleen rauhalliseen tahtiin

Sosterin alueella on annettu kaikkiaan noin 12 600 koronavirusrokotetta. Luku sisältää tehosterokotteet. Luvut kattavat kaikki Sosterin jäsenkunnat, jotka ovat Savonlinna, Enonkoski, Rantasalmi ja Sulkava.

Parhaillaan rokotetaan kaikkia tänä vuonna 70 vuotta täyttäviä ja tätä vanhempia sekä 65 vuotta täyttäneitä riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvia.

Seuraavaksi rokotukset laajenevat riskiryhmissä nuorempiin, tästä tiedotetaan erikseen.

Koronarokotukset

65-vuotiaat voivat varata aikoja

Sosteri tiedottaa, että koronarokotusajanvaraus on nyt myös kaikille 65 vuotta täyttäneille ja tätä vanhemmille.

Savonlinnassa ja Enonkoskella koronarokotukseen pääsevät nyt kaikki 65 vuotta täyttäneet. Aiemmin tällä viikolla koronarokotusajanvaraus avattiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville 65-vuotiaille. Nyt ajanvaraus on auki kaikille tämän ikäisille.

Rokotukset laajenevat seuraavaksi kaikkiin riskiryhmiin kuuluviin henkilöihin iästä riippumatta, kunhan rokotetoimitukset varmistuvat. Tästä tiedotetaan erikseen.

Sähköisesti ajan voi varata omilla verkkopankkitunnuksilla. Palvelu ohjaa varaamaan ajan myös 12 viikon kuluttua annettavalle tehosterokotteelle. Aikoja varatessa kannattaa varmistaa, että molemmat rokotusajat ovat samalle terveysasemalle.

Koronarokotusten sähköiseen ajanvaraukseen pääsee sivulta, johon on keskitetty myös muu tieto koronarokotuksista: ww.sosteri.fi/koronarokotus

Puhelimitse rokotusaika varataan numerosta p. 044 417 3698, ajanvaraus on avoinna ma-to 8-15.30, pe 8-14.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka