Sosterin alueella on todettu kuusi uutta koronavirustartuntaa

Kaikkiaan noin 700 henkilöä on tällä hetkellä asetettu karanteeniin Sosterin alueella.

Kaikki viisi keskiviikkona todettua tartuntaa liittyvät tunnettuihin tartuntaketjuihin. Arkistokuva. Taru Hokkanen

Mari-Anna Rossi

Sosterin alueella on todettu kuusi uutta koronatartuntaa. Keskiviikkona 7.4. uusia tartuntoja todettiin viisi ja torstaina 8.4. yksi, Sosterin tiedotteessa kerrotaan.

Kaikki viisi keskiviikkona todettua tartuntaa liittyvät tunnettuihin tartuntaketjuihin ja ne on todettu karanteenissa olevilla henkilöillä.

Savonlinnalaisesta työyhteisöstä liikkeelle lähteneessä tartuntaketjussa on todettu jälleen neljä tartuntaa. Kaikkiaan ketjussa on tähän mennessä todettu yhteensä 55 tartuntaa.

Asemantien päiväkodin tartuntaketjussa on todettu yksi uusi tartunta. Tässä ketjussa on tähän mennessä todettu 15 koronatartuntaa.

– Kuten jo aiemmin on ennakoitu, uusia tartuntoja tulee alueella, sillä koronalle altistuneita ja karanteeniin asettuja henkilöiltä on alueella paljon, johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen Sosterista toteaa lehdistötiedotteessa.

– Koronavirusta on nyt alueella runsaasti. Huojentavaa tilanteessa on kuitenkin se, että uudet tartunnat tulevat pääasiassa jo karanteenissa oleville ihmisille. Tartunnan jäljitys on toiminut tehokkaasti ja taudin edelleen leviämistä saadaan estettyä, Luukkonen jatkaa.

Sosterin lehdistötiedotteen mukaan tänään torstaina on lisäksi todettu uusi tartunta, joka ei näytä liittyvän alueella tunnettuihin tartuntaketjuihin. Tartunnan jäljitys on käynnissä parhaillaan.

Kaikkiaan noin 700 henkilöä on tällä hetkellä karanteenissa Sosterin alueella.

Koronavirukselle on voinut altistua Savonlinnassa

Torstaina 1.4.

Kello 19.30–20.30, Prisma

Sunnuntaina 4.4.

Kello 12–13 Prisma

Kello 17–18 S-Market Punkaharju

Tiistaina 6.4.

Kello 13–13.40 Prisma

Kello 13.40–13.50 Linnaportin apteekki

Kello 14–14.15 Suomen akku

Kello 14.45–15 Niskavuoren portti

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka