Kahdeksan uutta tartuntaa Savonlinnassa perjantaina – Noin 600 ihmistä on asetettu karanteeniin

Sosterin tartunnan jäljitys on tähän mennessä tavoittanut kaikki altistuneet, jotka liittyvät Heikinpohjan koululuokkiin, Mertalan koululuokkiin ja Asemantien päiväkotiin.

Varkaudessa on todettu yksi uusi koronatartunta. Ilona Noponen

Tiina Knaappila

Savonlinnassa on todettu kahdeksan uutta koronavirustartuntaa torstaina ja perjantaina.

Tartunnoista neljä liittyy Asemantien päiväkodin tartuntaketjuun ja kolme savonlinnalaisesta työyhteisöstä liikkeelle lähteneeseen tartuntaketjuun, Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Sosteri kertoo tiedotteessa.

Lisäksi yksi uusi tartunta on todettu Vekaranjärven varuskunta-alueeseen liittyen.

Tartuntaketjuihin liittyen noin 600 henkilöä on asetettu karanteeniin Sosterin alueella.

Sosteri muistuttaa, että kaikki joita karanteeniin asettaminen koskee, saavat aina tiedon suoraan tartunnan jäljityksestä. Ainoastaan silloin, kun altistuneet eivät ole tiedossa tai heitä ei muutoin tavoita, pyydetään heitä jäämään omaehtoiseen karanteeniin ja ottamaan yhteyttä tartunnan jäljitykseen, jotta heidät voidaan asettaa virallisesti karanteeniin.

Sosterin tartunnan jäljitys on tähän mennessä tavoittanut kaikki altistuneet, jotka liittyvät Heikinpohjan koululuokkiin, Mertalan koululuokkiin ja Asemantien päiväkotiin.

Tiedotteessa muistutetaan, että tartuntatautilääkärin määräämän karanteenin ja eristyksen noudattaminen on ehdottoman tärkeää. Vaikka karanteenin alussa koronanäytevastaus olisikin negatiivinen, jatkuu karanteeni määrättyyn päivämäärään asti.

Oireettomilta karanteeniin määrätyiltä henkilöiltä otetaan tarvittaessa näytteitä, jotta tartunnanjäljitys pääsee ajoissa liikkeelle ja tartuntaketjut saadaan nopeasti katkaistua.

Koronavirukselle on voinut altistua:

su 28.3. Lidl Laitaatsilta kello 15–16

ma 29.3. Lidl Laitaatsilta kello 14.30–15, K-Market Hernemäki kello 21.30–21.45

ti 30.3. K-Market Hernemäki kello 14–14.30, Prisma 17–17.30

ke 31.3. Prisma 16.45–17.30

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka