Koronarokotukset laajenevat 70–74-vuotiaisiin Sosterin alueella, myös AstraZenecan käyttöä jatketaan

Sosteri muistuttaa, että rokotustahti riippuu kuitenkin alueelle saatavien rokotteiden määrästä. Arkistokuva. Soila Puurtinen

Iida Tynnilä

Sosterin alueen koronarokotusajanvaraus on nyt auki tänä vuonna 70 vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille henkilöille eli vuonna 1951 tai aiemmin syntyneille, kertoo Sosteri tiedotteessaan. Myös omaishoidon tukea saavat omaishoitajat rokotetaan.

Sosteri etenee rokotuksissa Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen THL:n rokotusohjeistuksen mukaisesti. Tavoitteena on rokottaa kaikki 70 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat huhtikuun puoleenväliin mennessä. Rokotustahti riippuu kuitenkin alueelle saatavien rokotteiden määrästä. Rokotusajat avataan portaittain rokotteiden saapumisen varmistuttua.

Sosteri vastaa Enonkosken ja Savonlinnan, mukaan lukien Kerimäen, Punkaharjun ja Savonrannan, alueiden rokotuksista. Rantasalmella ja Sulkavalla rokotuksista vastaa Terveystalo.

Rokotus on kaikille vapaaehtoinen ja maksuton

Jos omaan terveydentilaan liittyy kysymyksiä, jotka askarruttavat ennen rokotuksen ottamista, kannattaa ottaa yhteyttä omaan lääkäriin ennen rokotusajan varaamista.

Sosteri toivoo, että mahdollisimman moni varaisi rokotusajan sähköisesti, jotta puhelinruuhkilta vältyttäisiin.

Sähköisesti ajan voi varata 70 vuotta täyttänyt henkilö omilla verkkopankkitunnuksilla. Palvelu ohjaa varaamaan ajan myös 12 viikon kuluttua annettavalle tehosterokotteelle. Aikoja varatessa kannattaa varmistaa, että molemmat rokotusajat ovat samalle terveysasemalle.

Koronarokotusten sähköiseen ajanvaraukseen pääsee sivulta, johon on keskitetty myös muu tieto koronarokotuksista: www.sosteri.fi/koronarokotus.

– Jos täytät 70 vuotta myöhemmin tänä vuonna, aika tulee varata soittamalla, sillä sähköinen ajanvaraus tunnistaa vain 70 vuotta jo täyttäneet, Sosterilta neuvotaan.

Puhelimitse rokotusaika varataan numerosta p. 044 417 3698, ajanvaraus on avoinna maanantaista torstaihin kello 8–15.30 ja perjantaisin klo 8–14. Jos esimerkiksi puolisot haluavat peräkkäiset ajat, rokotusajat kannattaa varata soittamalla.

AstraZenecan käyttöä jatketaan

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tiedotti keskiviikkona 24. maaliskuuta, että koronarokotuksia AstraZenecan rokotteella voidaan jatkaa 65 vuotta täyttäneillä maanantaista 29. maaliskuuta alkaen.

Sosteri noudattaa THL:n ohjeistusta asiasta.

THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen kertoi keskiviikkona, että 65 vuotta täyttäneillä ei ole havaittu lisääntynyttä riskiä saada rokotuksen jälkeen hyvin harvinaisia veren hyytymishäiriöitä, joiden mahdollista yhteyttä AstraZenecan koronarokotteeseen parhaillaan selvitetään. Tämän ikäryhmän rokotuksia voidaan siis jatkaa normaalisti.

THL:n tiedotteen aiheesta voit lukea täältä.

Sosteri tiedotti THL:n linjan mukaisesti AstraZenecan käytön keskeytyksestä viime viikolla 19. maaliskuuta.

LUE MYÖS: Lue kaikki kysymykset ja vastaukset: Milloin alle 70-vuotias saa rokotuksen? Eikö rokotteen saanut levitä enää tautia? Milloin riskiryhmän 2 rokotukset alkavat? – Itä-Savon lukijat kysyivät koronarokotuksista, nyt Sosterin infektiolääkäri vastaa

Juttua päivitetty 25.3. klo 14.05.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka