Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nojanmaan koulusta 60 koululaista asetettu koronakaranteeniin – Sosterin alueella seitsemän uutta tartuntaa

Itä-Savon alueella todettu jälleen seitsemän uutta koronavirustartuntaa kahdessa aktiivisessa ketjussa. Koululaiskuljetuksissa on voinut altistua virukselle

Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosterin alueella on tullut tietoon jälleen seitsemän uutta koronavirustartuntaa.

Tartunnoista kaksi on todettu opiskelijailtaan 26.1. liittyvässä ketjussa ja viisi bussimatkaan Helsinki-Savonlinna välillä 26.1. liittyvässä ketjussa.

Opiskelijailtaan liittyvässä ketjussa on todettu jatkotartunta oireettomalla koululaisella. Koronatartunnalle altistumisen vuoksi Nojanmaan koulussa Savonlinnassa on 60 koululaista asetettu karanteeniin. Kaikkiaan karanteeniin asetettujen määrä on tapauksen vuoksi noin 70.

Koronavirukselle on voinut altistua useissa koululaiskuljetuksissa tämän viikon alussa. Lista koululaiskuljetuksista löytyy tämän jutun lopusta.

Näillä vuoroilla matkustaneita pyydetään jäämään omaehtoiseen karanteeniin ja ottamaan yhteyttä Sosteriin. Myös Sosterin tartunnanjäljitys ottaa matkustajiin yhteyttä ja asettaa henkilöt karanteeniin. Työ on käynnissä parhaillaan, Sosterista kerrotaan.

Toinen tartunta opiskelijailtaan liittyvässä ketjussa on todettu karanteenissa olevalla henkilöllä. Tartunta ei kirjaudu Sosterin alueelle.

Bussimatkaketjuun liittyvät viisi tartuntaa ovat jatkotartuntoja. Kolme tartunnoista liittyy Itä-Karjalan kansanopistoon ja yksi niistä on Sosterin alueen ulkopuolella.

Kuten jo alkuviikosta ennakoitiin, alueen tunnettuihin kahteen tartuntaketjuun tulee edelleen uusia tartuntoja, Sosterin tiedotteessa todetaan.

– Tartunnat liittyvät näihin tunnettuihin ketjuihin, eikä uusia ryvästymiä ole toistaiseksi ilmaantunut, johtajaylilääkäri Jaana LuukkonenSosterista sanoo.

Juttua muokattu 11.2.2021 klo 14.45: Lisätty huomautus siitä, että listatuissa koulukyydeissä matkustaneita pyydetään jäämään heti omaehtoiseen karanteeniin.