Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiihtymisvaiheen rajoituksilla jatketaan Sosterin alueella hiihtolomien yli

Sosterin alueella on löydetty kahden viikon aikana yhteensä 63 koronatartuntaa. Koronarokotteita on annettu tähän mennessä yli 3 200 kappaletta.

Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosterin alueella koronaviruksen leviämisen katsotaan olevan edelleen kiihtymisvaiheessa. Näin ollen kiihtymisalueen rajoitukset alueella jatkuvat, ja seuraavan kerran niitä tarkastellaan 8. maaliskuuta, kerrotaan Sosterin viikoittain päivittyvässä koronavirustilannekuvassa.

Viikoilla 5 ja 6 Sosterissa otetuissa testeissä todettiin yhteensä 46 Sosterin alueelle kirjautuvaa koronavirustartuntaa. Lisäksi löydettiin 17 tartuntaa vieraspaikkakuntalaisilta.

Ilmaantuvuusluku viimeisen 14 vuorokauden ajalta on näin ollen 115 / 100 000 asukasta. Ilmaantuvuusluku lasketaan tapauksista, jotka kirjautuvat Sosterin alueelle.

Viikolla 5 Sosterissa otettiin yhteensä 989 koronavirustestiä ja niistä 4,1 prosenttia oli positiivisia. Viikolla 6 otettiin 659 testiä ja niistä 3,2 prosenttia oli positiivisia.

Uudet tartunnat ovat tulleet pääasiassa jo valmiiksi karanteenissa olleille. Kaikki esille tulleet tartunnat ovat liittyneet kahteen tunnettuun tartuntaketjuun, jotka molemmat alkoivat 26. tammikuuta, toinen bussimatkasta ja toinen opiskelijoiden illanvietosta. Tartuntaketjujen jäljitettävyys on ollut lähes 100 prosenttia.

Bussimatkaketjuun liittyen Sosteri on vielä eilen uudelleen testannut karanteenissa olevia henkilöitä Itä-Karjalan kansanopistossa, mutta testien tulokset eivät ole vielä tulleet.

Eilen Sosterin alueella todettiin yksi uusi koronaviruksen jatkotartunta samaiseen bussimatkaketjuun liittyen.

Etäopetus jatkuu ja harrastustoimintaa rajoitetaan

Kiihtymisvaiheen suosituksien takia Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkissa Savonlinnassa jatketaan etäopetuksessa. Myös vapaan sivistystyön oppilaitoksille, kuten kansanopistoille, suositellaan etäopetuksessa oloa.

Kiihtymisvaiheen aikana myös aikuisten sisätiloissa tapahtuva harrastustoiminta on suurelta osin tauolla. Sosteri suosittelee, että ainakin urheilulajit, joissa on korkea tartuntariski, ovat tauolla. Niitä ovat muun muassa monet joukkue- ja kontaktilajit.

Lisäksi esimerkiksi Savonlinnan musiikkiopiston ja Linnalan opiston aikuisten ryhmäopetus on tauolla tai etäopetuksena ryhmästä ja opettajasta riippuen.

Bussimatkaketjuun liittyen Sosteri on vielä eilen uudelleen testannut karanteenissa olevia henkilöitä Itä-Karjalan kansanopistossa, mutta testien tulokset eivät ole vielä tulleet.

Kiihtymisvaihe vaikuttaa myös anniskeluravintoloiden asiakas- ja paikkamääriin sekä aukioloaikoihin. Aluehallintovirasto valvoo ravintolatoimintaa sääntelevien lakien ja asetusten noudattamista.

Sosterin alueella on edelleen käytössä kiihtymisvaiheen maskisuositus. Kasvomaskin käyttöä suositellaan kaikille 12 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille muun muassa peruskouluissa, toisen asteen oppilaitoksissa ja julkisissa tiloissa.

Sosterin alueella on edelleen voimassa aluehallintoviraston 20 henkilön rajoitus yleisötilaisuuksiin ja tapahtumiin. Lisäksi alueella on voimassa Sosterin suositus enintään 10 hengen määrästä yksityistilaisuuksissa.

Koronavirustaudin esiintyvyyden vuoksi Sosteri suosittelee edelleen harkitsemaan vierailuja potilaiden luona sairaalan vuodeosastoilla, terveyskeskuksen kuntoutusosastoilla ja palveluasumisen yksiköissä, pois lukien kriittisesti sairaat ja saattohoidossa olevat. Ennen vierailuja on aina syytä olla yhteydessä yksikön henkilökuntaan. Vierailuohjetta tarkastellaan seuraavan myös 8. maaliskuuta.

Valtioneuvoston antama valtakunnallinen julkisen sektorin etätyösuositus on myös edelleen voimassa.

Koronarokotteita on annettu yli 3 200

Sosterissa on annettu tähän mennessä 3 243 koronavirusrokotetta, sisältäen myös tehosterokotteet, joita on annettu 668. Parhaillaan rokotetaan 85 vuotta täyttäneitä, ja heidät saadaan rokotettua tämän viikon loppuun mennessä.

Pienissä määrin on päästy aloittamaan myös yli 80-vuotiaiden rokotuksia ja riskiryhmien rokotuksia, Sosterista kerrotaan.

Lisäksi parhaillaan rokotetaan kotihoitoa, loppuviikosta noin 40 prosenttia kotihoidosta on saanut rokotteen.

Juttua muokattu 16.2.2021 klo 11.06: Tartuntojen määrät kahdelta viime viikolta olivat Sosterin tiedotteessa väärin. Uudet, korjatut luvut lisätään juttuun hetken kuluttua.

Juttua muokattu 16.2.2021 klo 11.54: Korjattu juttuun tartuntojen määrät viimeiseltä kahdelta viikolta.