Sosterin alueella varmistui yksi uusi koronatartunta viikonloppuna

Tautitapaus todettiin jo karanteenissa olevalla henkilöllä. Mikkelissä korona haittaa suuresti sairaalan arkea.

Jyväskylän kaupungin koronanäytteenottopiste toimii Killerin raviradan katsomossa. Koronanäyte putkilo. Kuvituskuva. Risto Aalto

Kanerva Jalarvo

Sosterin alueella todettiin yksi uusi koronavirustartunta viikonloppuna. Tartunta liittyy niin sanottuun bussimatkaketjuun, joka alkoi bussimatkalla Helsingistä Savonlinnaan 26. tammikuuta.

Sosterin tiedotteen mukaan sairastunut oli jo karanteenissa, eikä tapaus aiheuta jatkotoimenpiteitä. Tartunta kirjautuu Rantasalmelle.

Viime viikon lopulla tiedotettiin uudesta koronatartuntaketjusta Rantasalmella. Sosterin mukaan aiemmin todetun neljän tartunnan lisäksi ketjussa ei ole todettu uusia tartuntoja. Karanteenissa on tartuntaketjuun liittyen noin sata henkilöä.

Mikkelissä on varmistunut 12 uutta koronavirustartuntaa maanantaina

Mikkelissä on varmistunut 12 uutta koronavirustartuntaa maanantaina. Essoten tiedotteen mukaan tapaukset liittyvät aiemmin tunnistettuihin tartuntaketjuihin.

Viikonlopun aikana havaittiin yhteensä 31 koronatartuntaa Essoten alueella.

– Altistuneiden suuren määrän vuoksi uusia tartuntoja tulee todennäköisesti vielä paljon lähivuorokausien aikana, arvioi Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Osastohoidossa on 22 koronan vuoksi sairastunutta potilasta. Mikkelin keskussairaalan potilaista altistuneita on neljällä eri osastolla.

– Sairastuneiden ja altistuneiden joukossa on keskussairaalan työntekijöitä. Altistuneiden työntekijöidemme ja suuren koronapotilaiden määrän johdosta terveydenhuollon kuormitus on suurta. Joudumme perumaan leikkauksia ja siirtämään varattuja vastaanottoaikoja, jotta saamme hoidossa oleville potilaille riittävästi hoitajia, Seppälä kertoo tiedotteessa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka