Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronarokotukseen nyt myös tänä vuonna 75 vuotta täyttävät – Myös alle 70-vuotiaat lääkehoitoiset diabeetikot voivat varata rokotusajan

Sosteri suosittelee sähköisen ajanvarauksen käyttöä, sillä puhelinpalvelussa on edelleen ruuhkaa.

Koronarokottaminen Sosterissa laajenee nyt kaikkiin tänä vuonna 75 vuotta täyttäviin ja sitä vanhempiin. Sosterin rokotusajanvaraus on siis nyt auki vuonna 1946 tai sitä ennen syntyneille, Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosterista tiedotetaan.

Sosterissa toivotaan, että mahdollisimman moni varaisi rokotusajan sähköisesti, jotta puhelinruuhkilta vältyttäisiin. Sähköisesti ajan voi varata 75 vuotta täyttänyt henkilö omilla verkkopankkitunnuksillaan.

– Jos täytät 75 vuotta myöhemmin tänä vuonna, aika tulee varata soittamalla, sillä sähköinen ajanvaraus tunnistaa vain 75 vuotta jo täyttäneet. Läheiset voivat auttaa varauksen teossa, Sosterin tiedotteessa opastetaan.

Ajanvaraus on nyt avautunut myös alle 70-vuotiaille lääkehoitoisille tyypin 2 diabeetikoille ja heidän tulee varata rokotusaikansa itse. Ajan voi varata sekä puhelimella että verkon kautta.

Muut alle 70-vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat Sosteri kutsuu rokotuksiin puhelimella. Tämä järjestely siksi, että käytettävissä olevat rokote-erät ovat pieniä.

Myös omaishoidon tukea saavat omaishoitajat ja rokotettavien kanssa samassa taloudessa asuvat 70 vuotta täyttäneet rokotetaan.

Jos on kysymyksiä rokottamisesta, tulee ottaa yhteyttä omaan lääkäriin

Koronarokotusten sähköiseen ajanvaraukseen pääsee nyt sivulta, johon on keskitetty myös muu tieto koronarokotuksista.

Palvelu ohjaa varaamaan ajan myös 12 viikon kuluttua annettavalle tehosterokotteelle.

Myös omaishoidon tukea saavat omaishoitajat ja rokotettavien kanssa samassa taloudessa asuvat 70 vuotta täyttäneet rokotetaan.

Puhelimitse rokotusaika varataan numerosta 044 417 3698, ajanvaraus on avoinna ma–to 8–15.30, pe 8–14.

Jos esimerkiksi puolisot haluavat peräkkäiset ajat, niin rokotusajat kannattaa varata soittamalla.

Avautuvista rokotusajoista Sosteri tiedottaa sitä mukaa, kun rokotustoimitukset varmistuvat. Rokotetoimituksissa on edelleen paljon muutoksia.

Rokotus on vapaaehtoinen ja maksuton. Jos omaan terveydentilaan liittyy kysymyksiä, jotka askarruttavat ennen rokotuksen ottamista, tulee ensin ottaa yhteyttä omaan hoitavaan lääkäriin ennen rokotusajan varaamista.

Koronarokotuksia antavat kaikki Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosterin terveysasemat eli Savonlinnan pääterveysasema sekä Enonkosken, Kerimäen, Punkaharjun ja Savonrannan terveysasemat.

Käytettävissä on kolme eri koronarokotetta

Tällä hetkellä käytettävissä on kolmea eri koronarokotetta. Rokotteista kaksi soveltuu yli 70-vuotiaille, antaen hyvän suojan vakavaa koronavirustautia vastaan myös iäkkäille.

Kolmas rokote soveltuu alle 70-vuotiaille ja sillä on pystytty aloittamaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen määrittelemään riskiryhmään 1 kuuluvien rokottaminen.

– Yli 70-vuotiaiden rokotukset etenevät ikäryhmäperusteisesti riippumatta riskisairauksista, koska ikä on merkittävin vakavan koronasairauden riskitekijä, Sosterin infektiolääkäri Eija Ruotsalainensanoo.