Yläkoulut eivät ehkä siirrykään etäopetukseen – Savonlinnan seudun koulujen tilanteesta lisää tietoa hiihtolomaviikon keskiviikkona

Sosterin alueellinen koordinaatioryhmä tarkensi pandemiajohtoryhmän torstaina antamaa suositusta.

Koulut ovat tyhjentyneet hiihtolomaviikoksi. On hyvinkin mahdollista, että hiihtolomaviikon jälkeen yläkoululaiset sittenkin palaavat lähiopetukseen. (Arkistokuva Mertalan koulusta.) Timo Seppäläinen

Jaana Hänninen

Savonlinnan, Enonkosken, Sulkavan ja Rantasalmen yläkoulut eivät välttämättä siirrykään etäopetukseen hiihtoloman jälkeen. Asiasta saadaan lisätietoa ensi keskiviikkona 3. maaliskuuta. Sosterin alueellinen koordinaatioryhmä tarkastelee yläkoulujen tilannetta silloin. Ensi viikko on hiihtolomaviikko.

Valtioneuvosto linjasi torstaina, että valtakunnallisesti pahentuneen koronatilanteen takia otetaan kolmen viikon ajaksi käyttöön tiukemmat rajoitukset. Valtioneuvosto suositteli rajoituksia myös Sosterin kaltaisille, kiihtymisvaiheessa oleville alueille.

Sosterin pandemiajohtoryhmä käsitteli valtioneuvoston suosituksia tuoreeltaan torstaina ja antoi lähes kaikissa asioissa valtioneuvoston linjauksen mukaiset suositukset. Perjantaina kokoontui Sosterin alueellinen Covid19-koordinaatioryhmä, joka päätyi ottamaan 7.–9.-luokkalaisten etäopetuksen suhteen aikalisän.

– Keskustellaan ensi keskiviikkona siitä. Se on kouluille ja koululaisille kuitenkin iso asia, ja epidemiatilanne näyttää olevan menossa parempaan suuntaan täällä, Sosterin johtajaylilääkäriJaana Luukkonen sanoo.

Koordinaatioryhmässä ovat edustettuina Sosterin alueen kunnat.

Luukkosen mukaan Sosterissa odotellaan myös sosiaali- ja terveysministeriön ohjauskirjettä siitä, miten valtioneuvoston suositusten suhteen pitäisi menetellä. Ydinkysymys on, voiko yläkoulut siirtää etäopetukseen valtioneuvoston ja Sosterin suosituksen perusteella vai tarvitaanko siihen kunnalta tartuntatautilain mukainen päätös, joka perustuu epidemiatilanteeseen.

Toisen asteen oppilaitokset eli lukiot ja ammattioppilaitokset siirtyvät etäopetukseen kolmeksi viikoksi hiihtoloman jälkeen 8. maaliskuuta.

Etäopetus on voimassa myös korkeakouluissa ja vapaan sivistystyön opistotoiminnassa.

Muiltakin osin Sosterin pandemiatyöryhmän torstaiset suositukset ovat voimassa.

Yksityis- ja yleisötilaisuuksissa henkilömäärä suositellaan rajaamaan enimmillään kuuteen henkilöön.

Laaja etätyö- ja kasvomaskisuositus ovat Sosterin alueella ennallaan.

Aikuisten ryhmäharrastustoiminta suositellaan keskeytettäväksi. Suositus koskee kaikkia liikunta- ja kulttuuriryhmiä, myös kuntosalien ryhmäliikuntaa. Kuntosaleilla suositellaan myös asiakasmäärää rajattavaksi niin, että yli kahden metrin turvaväli toteutuu.

Valtioneuvoston tiukoista suosituksista Sosterin alueella ei tällä tietämällä oteta käyttöön suositusta, jonka mukaan yli 12-vuotiaitten lasten ryhmäharrastustoiminta keskeytettäisiin.

Ainakin Savonlinnan musiikki- ja tanssiopisto tiedotti jo perjantaina, että hiihtoloman jälkeen yli 18-vuotiaitten yksilö- ja ryhmäopetus siirtyy etäopetukseen ja alle 18-vuotiaiden yksilö- ja ryhmäopetus jatkuu lähiopetuksena.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka