Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Reilu 10 prosenttia Sosterin alueen väestöstä on saanut koronarokotteen ensimmäisen annoksen — Rokotetietojen siirtymisessä valtakunnalliseen tilastoon viivettä

Sosterin alue on edelleen koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa, vaikka tautitilanne alueella on hyvä ja rauhallinen tällä hetkellä.

Sosterin alueella on annettu kaikkiaan 5 580 koronavirusrokotetta, kertoo Sosteri tiedotteessaan. Luku sisältää myös tehosterokotteet.

Sosterin mukaan yli 10 prosenttia alueen väestöstä on saanut ensimmäisen rokoteannoksen. Valtakunnallisissa rokotetilastoissa Sosterin alueella näkyy kuitenkin todellista alemmat luvut, mikä johtuu rokotetietojen puutteellisesta siirtymisestä THL:n rokoterekisteriin. Asiaa korjataan parhaillaan.

Luvut kattavat kaikki Sosterin jäsenkunnat, jotka ovat Savonlinna, Enonkoski, Rantasalmi ja Sulkava. Parhaillaan rokotetaan tänä vuonna 75 vuotta täyttäviä ja tätä vanhempia sekä riskiryhmiä.

Epidemiatilanne rauhallinen

Sosterin alue on edelleen koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa, vaikka tautitilanne alueella on hyvä ja rauhallinen tällä hetkellä. Kuitenkin valtakunnallisesti pahentunut koronatilanne lukitsi Sosterin alueen kiihtymisvaiheeseen paranevista luvuista huolimatta.

— Toisaalta on myös järkevää odottaa hiihtolomien vaikutukset ja välttää äkillisiä muutoksia tässä vaiheessa. Suosituksia tarkastellaan viimeistään 29. maaliskuuta, kun poikkeusolot ovat päättyneet, Sosteri toteaa tiedotteessaan.

Edellinen koronavirustartunta on todettu Sosterin alueella 28. helmikuuta. Viikoilla 7 ja 8 alueella todettiin yhteensä 13 koronavirustartuntaa, joiden lisäksi viikolla 8 todettiin kaksi tartuntaa vieraspaikkakuntalaisilla.

Tartuntaketjujen jäljitettävyys on lähes 100 prosenttia.

Suositukset ennallaan

Laaja etätyö- ja kasvomaskin käyttösuositus sekä riskiryhmien tehostettu suojaaminen ovat alueella ennallaan.

Etäopetus on voimassa korkeakouluissa, toisella asteella ja vapaan sivistystyön opistotoiminnassa maanantaista 1. maaliskuuta alkaen ja jatkuen poikkeusolojen ajan. Suositus laajentaa etäopetusta Itä-Savon alueella koskemaan toista astetta. Yläkoulujen osalta tilannetta tarkastellaan keskiviikkona 3. maaliskuuta.

Aikuisten ryhmäharrastustoiminta suositellaan keskeytettäväksi. Suositus laajentaa merkittävästi aikuisten harrastustoiminnan rajoituksia alueella. Kaikkien aikuisten liikunta- ja kulttuuriryhmien toiminta suositetaan keskeytettäväksi. Suositus koskee myös kuntosalien ryhmäliikuntaa. Esimerkiksi kuntosaleilla ja muissa liikuntatiloissa asiakasmäärää suositellaan rajaamaan niin, että yli kahden metrin turvaväli toteutuu yli 10 hengen tiloissa ja niin, että uuden tartuntatautilain hygieniavelvoitteet toteutuvat.

Yksityis- ja yleisötilaisuuksissa Sosteri suosittaa rajaamaan henkilömäärää enimmillään kuuteen henkilöön valtioneuvoston 25. helmikuuta tekemien linjausten mukaisesti.

Talvilomalaisia suositellaan noudattamaan THL:n ohjeita. Talvilomailijoille suositellaan ulkoilua oman lähipiirin seurassa ja väkijoukkojen välttämistä. Tartuntariski on olemassa tällä hetkellä kaikkialla Suomessa, vaikka alueiden välillä onkin eroja taudin ilmaantuvuudessa.