Nyt se varmistui: Kaikki yli kuuden hengen kokoontumiset kielletään Sosterin ja Essoten alueilla

Avin tiedotteen mukaan kokoontumisrajoitukset kiristyisivät ensi maanantaina. Rajoitukset ovat voimassa 31. maaliskuuta saakka.

Aluehallintovirasto muistuttaa, että jokainen voi omalla toiminnallaan hidastaa koronaviruksen leviämistä. Kuvituskuva. Katja Luoma

Kanerva Jalarvo

Kokoontumisrajoituksia kiristetään Sosterin ja Essoten alueilla. Itä-Suomen aluehallintovirasto (Avi) vahvisti perjantaina, että kaikki yli kuuden henkilön yleisötilaisuudet on kielletty Itä-Savon ja Etelä-Savon sairaanhoitopiirien kuntien alueella. Määräys on voimassa 8.–31. maaliskuuta, kerrotaan Avin tiedotteessa.

Sosterin alueella on jo 1. maaliskuuta alkaen ollut voimassa suositus yksityis- ja yleisötilaisuuksien henkilömäärän rajaamisesta kuuteen henkilöön.

Epidemia kiihtymisvaiheessa Sosterin ja Essoten alueilla

Avin tiedotteen mukaan päätös kokoontumisrajoitusten kiristämisestä perustuu tämänhetkiseen alueellisen tilanteen kokonaisarvioon. Epidemia on Itä-Savon ja Etelä-Savon sairaanhoitopiirien alueella kiihtymisvaiheessa. Kokoontumisrajoitusten määräaikaisella kiristämisellä aluehallintovirasto pyrkii rauhoittamaan epidemian leviämistä ja estämään terveydenhuollon kantokyvyn kuormittumista.

Tiedotteessa kerrotaan koronaviruksen tarttuvan varsinkin pitkäkestoisessa lähikontaktissa tehokkaasti.

– Jokainen voi omalla toiminnallaan hidastaa koronaviruksen leviämistä. Myös terveenä on tärkeää vähentää lähikontakteja voimakkaasti ja lievienkin koronavirustautiin sopivien oireiden ilmetessä on hakeuduttava heti testiin, tiedotteessa todetaan.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka