Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt se varmistui: Kaikki yli kuuden hengen kokoontumiset kielletään Sosterin ja Essoten alueilla

Avin tiedotteen mukaan kokoontumisrajoitukset kiristyisivät ensi maanantaina. Rajoitukset ovat voimassa 31. maaliskuuta saakka.

Kokoontumisrajoituksia kiristetään Sosterin ja Essoten alueilla. Itä-Suomen aluehallintovirasto (Avi) vahvisti perjantaina, että kaikki yli kuuden henkilön yleisötilaisuudet on kielletty Itä-Savon ja Etelä-Savon sairaanhoitopiirien kuntien alueella. Määräys on voimassa 8.–31. maaliskuuta, kerrotaan Avin tiedotteessa.

Sosterin alueella on jo 1. maaliskuuta alkaen ollut voimassa suositus yksityis- ja yleisötilaisuuksien henkilömäärän rajaamisesta kuuteen henkilöön.

Epidemia kiihtymisvaiheessa Sosterin ja Essoten alueilla

Avin tiedotteen mukaan päätös kokoontumisrajoitusten kiristämisestä perustuu tämänhetkiseen alueellisen tilanteen kokonaisarvioon. Epidemia on Itä-Savon ja Etelä-Savon sairaanhoitopiirien alueella kiihtymisvaiheessa. Kokoontumisrajoitusten määräaikaisella kiristämisellä aluehallintovirasto pyrkii rauhoittamaan epidemian leviämistä ja estämään terveydenhuollon kantokyvyn kuormittumista.

Tiedotteessa kerrotaan koronaviruksen tarttuvan varsinkin pitkäkestoisessa lähikontaktissa tehokkaasti.

– Jokainen voi omalla toiminnallaan hidastaa koronaviruksen leviämistä. Myös terveenä on tärkeää vähentää lähikontakteja voimakkaasti ja lievienkin koronavirustautiin sopivien oireiden ilmetessä on hakeuduttava heti testiin, tiedotteessa todetaan.