Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sosterin kotihoidon työntekijällä todettu koronatartunta – 26 kotihoidon työntekijää ja 8 kotihoidon asiakasta on asetettu karanteeniin

Tilanteesta johtuen Sosteri laittaa tauolle ikäihmisten päivätoiminnan Karpalokodissa ja Kerimäen terveysasemalla. Lisäksi eniten kotihoitoa tarvitsevia kotihoidon asiakkaita sijoitetaan tilapäisesti palveluasumisyksiköiden lyhytaikaispaikoilla tai osastoille.

Sosterin kotihoidon työntekijällä todettiin koronatartunta viikonloppuna. Sosterin tiedotteen mukaan tartunta liittyy Helsingistä tulleeseen tartuntaketjuun, jossa on todettu kaikkiaan kolme sairastunutta.

Koronavirusaltistuksesta johtuen 26 kotihoidon työntekijää ja kahdeksan kotihoidon asiakasta on asetettu karanteeniin viikonlopun aikana.

– Karanteeniin asetettujen kotihoidon työntekijöiden tilalle on järjestetty lisähenkilöstä. Kotihoidon asiakkaiden hoito on näin saatu turvattua, Sosterin perusterveydenhuollon johtava lääkäri Veikko Karvanen sanoo tiedotteessa.

Sosterin tiedotteen mukaan kotihoidon asiakkaille turvataan lääkityksestä, ravitsemuksesta ja perushygieniasta huolehtiminen. Käyntien määrää tai kestoa voidaan kuitenkin joutua tilapäisesti vähentämään.

Tilapäisjärjestelyt käyttöön kahden viikon ajaksi

Tilanteesta johtuen Sosteri joutuu laittamaan tauolle ikäihmisten päivätoiminnan Karpalokodissa ja Kerimäen terveysasemalla. Lisäksi eniten kotihoitoa tarvitsevia kotihoidon asiakkaita sijoitetaan tilapäisesti palveluasumisyksiköiden lyhytaikaispaikoilla tai osastoille.

– Tilapäinen järjestely joudutaan tekemään, jotta voimme turvata paljon palveluita tarvitsevien asiakkaiden hoidon nyt, kun henkilöstöä on vähemmän, Karvanen sanoo tiedotteessa.

Karvasen mukaan näissä tapauksissa Sosterista ollaan suoraan yhteydessä asiakkaaseen ja omaisiin, jotta heidän kanssa voidaan neuvotella järjestelyistä.

Sosterin tiedotteen mukaan edellä mainitut rajoitukset ja toiminnan muutokset ovat voimassa kaksi viikkoa, mikäli tartuntaketjuun liittyviä uusia tautitapauksia ei ilmene tai alueellinen tilanne ei hankaloidu muulla tavoin. Jos uusia tartuntoja ilmenee, järjestelyjä jatketaan pidempään.