Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sosteri noudattaa THL:n linjauksia Astra Zenecan rokotteen käytöstä: "Rokotteen käyttöä voidaan jatkaa"

Sosterin alueella on todettu yksi uusi koronatartunta keskiviikkona.

Sosteri kertoo tiedotteessa noudattavansa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) linjauksia Astra Zenecan rokotteen käytöstä.

THL:n mukaan verisuonitukoksia ei ole havaittu koronarokottamisen jälkeen tavallista enempää Suomessa. THL kertoo tiedotteessa selvittäneensä verisuonitukosten ilmaantuvuutta rekisteritietojen avulla, eikä minkään koronarokotteen osalta ole havaittu verisuonitukosten lisääntymistä rokotusten jälkeen.

– EMA ja Fimea katsovat, että rokotteen hyödyt ovat edelleen mahdollisia haittoja suuremmat. Tämän vuoksi rokotteen käyttöä voidaan jatkaa, toteaa yksikön päällikkö Liisa NäveriFimeasta THL:n tiedotteessa.

THL:n mukaan Euroopan lääkeviranomainen EMA jatkaa verisuonitukosriskin selvittämistä. EMA:n lääketurvallisuuden riskinarviointikomitea kokoontuu arvioimaan asiaa huomenna torstaina, ja arvioinnin tilanteesta tiedotetaan torstai-iltana.

Sosteri seuraa THL:n ja EMA:n arvioinnin edistymistä, tiedotteessa kerrotaan.

Yksi uusi koronatartunta keskiviikkona

Sosterin alueella on varmistunut yksi uusi koronavirustartunta keskiviikkona. Sosterin tiedotteen mukaan tartunta on todettu Etelä-Suomessa asuvalla henkilöllä, joka on kirjoilla Sosterin alueella.

Tartunta ei aiheuta jatkotoimenpiteitä Sosterin alueella, mutta kirjautuu tartuntana sairaanhoitopiirin alueelle.