Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuka johtaa oopperajuhlia vuoden 2019 jälkeen? Jorma Silvastilta ei ole kysytty mahdollisesta jatkosta juhlilla edellisten sopimusneuvottelujen jälkeen

Jorma Silvasti miettii jo kesää 2019, librettokilpailuvoittajan kantaesitys siirtynee vuoteen 2021.

Oopperajuhlien taiteellisella johtajalla pitää olla vahva oma näkemys. Se onJorma Silvastin mielestä johtajan tärkein ominaisuus. Savonlinnan oma poika, tenori Jorma Silvasti aloitti juhlien taiteellisen johtajana kesällä 2013Jari Hämäläisen jälkeen. Hänen kautensa oli aluksi nelivuotinen eli 2013—2017. Vuoden 2015 toukokuussa ilmoitettiin, että Silvasti on suostunut jatkamaan vielä kaksi vuotta pidempää eli suunnittelemaan kesät 2018—2019. — Jatkokausi alkoi nyt, syksyllä 2017. — Nykyinen sopimus päättyy 2019 juhlien loppuun. Juhlien hallitus on käynnistänyt etsinnät Silvastin seuraajaksi. Kukaan ei nyt tiedä, kuka on oopperajuhlien taiteellinen johtaja kesän 2019 jälkeen. —  Mahdollisesta jatkostani Oopperajuhlilla ei ole edellisten sopimusneuvottelujen jälkeen keskusteltu, toteaa Silvasti. Yksi asia on varmaa: vuoden 2019 jälkeen esitetään uusi kotimainen ooppera, jonka pohjana on Silvastin ideoima librettokilpailu. Kilpailun voitti viime keväänä Laura Voipion Regine. Se kertoo runollisella ja monitasoisella tavalla tanskalaisen Regine Olsenin (1822—1904) elämäntarinan, ja erityisesti hänen suhteensa teologi ja filosofi Søren Kierkegaardiin. — Kantaesityksen piti olla 2019, mutta se on näillä näkymin vuonna 2021. Teokselle on haettu ja löydetty säveltäjä. Nimi tulee julkisuuteen heti, kun lopulliset sopimukset on allekirjoitettu. Aikataulu on tämä, koska säveltäjä pääsee Reginen pariin vasta 2019, kertoo Silvasti. Kun laulaja-Silvastia haastateltiin taiteellisen johtajan toimeen, kysyttiin verkostoitumisesta. — Sanoin, että minulla on verkostoja, mutta jälkeen päin mietin, mitä ne oikein ovat. Se selvisi heti, kun nimitys varmistui. Minuun alkoivat ottaa yhteyttä kollegat vuosien takaa ympäri maailmaa. Savonlinnan Oopperajuhlien taiteellinen johtaja on kansainvälisessä oopperamaailmassa tärkeä ja tunnettu henkilö — kuka hyvänsä hän onkaan. — Aloitin laulajauran Saksassa jo 1981 ja työskentelin yli 30 vuotta kansainvälisillä lavoilla. Monista alkuvuosien kollegoista on tullut suurten talojen johtajia. Pitkäaikaiselle kollegalle on helppo soittaa nyt ja suunnitella yhteisiä asioita, ja niin asiat edistyvät jouhevasti. Silvasti uskoo henkilökohtaisiin kontakteihin digi-aikanakin. — Monessa kulttuurissa saadaan asiat hoidettua suorien kontaktien kautta. Sähköpostiviesti ei toimi kaikkialla, hän muistuttaa.

Haluatko lukea koko jutun?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Itä-Savon sisällöt.

Tilaa 6 kk 5,90 €/kk Tilaa 2 kk 15 €/kk

Digitilauksen sisältö

  • Ita-Savo.fi-verkkopalvelun rajaton käyttöoikeus vuoden jokaisena päivänä
  • Näköislehti
  • Uutissovelluksen ja päivän lehti -sovelluksen käyttöoikeus (iOS ja Android)
  • Esaimaa.fi-, Kouvolansanomat.fi-, Kymensanomat.fi- ja Lansi-Savo.fi-verkkopalvelut, näköislehdet ja sovellukset
  • Lukuoikeus sinulle ja kolmelle perheenjäsenellesi