Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hotelliyrittäjä ja sytyttäjä Saimi Hoyer julistaa lomarauhan Kerimäen kirkon portailta sunnuntaina

Tilaisuus on katsottavissa virtuaalisesti Itä-Savon verkkosivuilla sunnuntaina 7. kesäkuuta kello 12

Lomarauha julistetaan Kerimäen kirkon portailta kesäkuun alussa korona-ajasta huolimatta, mutta totutusta poikkeavalla tavalla. Lomarauhan julistuksen voi katsoa videon välityksellä Itä-Savon verkkolehdestä sunnuntaina 7. kesäkuuta kello 12.

Lomarauhan julistaa virtuaalisesti Saimaa-ilmiö 2026 -hankkeen sytyttäjä, hotelliyrittäjä Saimi Hoyer.

Hoyerin valinnalla halutaan nostaa esille Savonlinnan ja Saimaan alueen kaupunkien kulttuuripääkaupunki-hanketta, kerrotaan järjestäjien tiedotteessa.

Musiikista vastaavat oopperalaulaja Petri Lindroos sekä Puruvesi-Seitsikko Jari-Matti Vänttisen johdolla.

Savonlinnan kaupungin tervehdyksen esittää kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Anna-Kristiina Mikkonen.

Seurakunnan tervehdyksestä vastaa rovasti, aluekappalainen Toivo Loikkanen.

Video on katseltavissa Itä-Savon verkkosivuilla myös sunnuntain jälkeen.

Perinne jo vuodesta 2009

Lomarauha julistetaan Kerimäellä kesälomien kynnyksellä jo 12. kerran, tiedotteessa todetaan.

Normaalisti lomarauhan julistus on osa Savonlinnan kesän avausta ja sitä tulee kuuntelemaan sekä paikallista väkeä että loma-asukkaita. Nyt riskiä tartunnoista ei haluttu ottaa, joten varsinaista katsojille avointa tilaisuutta ei pidetä.

Idea lähti Kerimäen kunnaninsinöörinä toimineelta Jorma Mattiselta sekä Toivo Loikkaselta, joka toimi tuolloin Kerimäen kirkkoherrana. Loikkanen myös kirjoitti lomarauhan julistustekstin ja oli ensimmäinen lomarauhan julistaja vuonna 2009.

Ideana oli julistaa kesärauha Saimaan sydänseuduilta samaan tapaan kuin joulurauha julistetaan Turusta.

Lomarauha julistetaan aina samoin sanoin

Lomarauhan julistuksen sisältö painottaa sitä, että kesää ja loma-aikaa vietettäisiin rauhallisesti, turvallisesti, toiset ihmiset ja ympäristö huomioiden. Julistus nostaa esille loman ja levon tarpeen ihmiselle.

Lomarauhan julistajaksi kutsutaan joku julkishallinnon, yhteiskunnan, talouselämän, kulttuurielämän tai kirkon vaikuttaja. Tapahtuman järjestäjät miettivät ehdokkaat ja kutsuvat sopivaksi katsomansa henkilön.

Kukin lomarauhan julistaja voi muotoilla julistuksen sisällön myös itse, mutta puheen lopuksi lomarauha julistetaan aina samoin sanoin.

Tapahtuman järjestäjinä toimivat Kerimäki-seura ry, Pääkanta-Säätiö, Savonlinnan kaupunki sekä Kerimäen kappeliseurakunta/Savonlinnan seurakunta. Videokuvauksesta vastaa Sami Karttunen Savo Filmsistä.