Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Essote siirtyi kiihtymisvaiheeseen – Tiistaina 14 uutta koronatartuntaa

Eniten tartuntoja löytyi Kangasniemeltä. Otavan opistossa on paljon altistuneita ja se siirtyy etäopetukseen. Pieksämäellä on yksi koululuokka karanteenissa. Juvalla tiukennetaan koronarajoituksia.

Koronasuositukset tiukentuvat Etelä-Savossa, sillä

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän Essoten alueelta on löytynyt 14 uutta koronatartuntaa.

Essote kertoo tiedotteessa, että Essoten alue siirtyy epidemian kiihtymisvaiheeseen.

Maanantain jälkeen Kangasniemeltä on löytynyt kuusi, Pieksämäeltä neljä, Mikkelistä kolme ja Juvalta yksi tartunta.

Yksi henkilö on käynyt Otavan opistolla tartuntavaiheessa ja altistanut paljon opistolaisia. Otavan opisto siirtyy etäopetukseen ja Essote on testannut altistuneita opiston henkilöstöä ja opiskelijoita.

Myös Pieksämäellä on tehty yhdessä koulussa toimia tartunnan saaneen takia. Tartuntoihin liittyen on asetettu yksi luokka karanteeniin Harjun koulussa. Lisäksi Crossfit Pieksämäki-salin ryhmätunneille viime viikonloppuna perjantaina ja lauantaina 27.–28. marraskuuta osallistuneita on laitettu karanteeniin.

Juvalla koronarajoitukset tiukentuvat

Juvalla aikuisten liikuntaryhmät ja harrastevuorot kunnan tiloissa on peruttu. Esimerkiksi kansalaisopiston liikuntaryhmien kokoontumiset päättyvät välittömästi.

Rajoitukset liittyvät Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essoten tiukentuneisiin koronaohjeisiin.

Sampolan uimahalliin ja nuorisotiloihin otetaan enintään 20 henkeä kerrallaan. Sampolan kuntosalilla on voimassa nykyinen henkilömäärärajoitus.

Nuorisotiloissa on käytettävä maskia. Lasten liikunta- ja harrastevuorot jatkuvat normaalisti. Ryhmäkoko on enintään 20 henkeä. Saattajien on huolehdittava yleisistä koronaohjeistuksista.

Kunnanvirasto suljetaan yleisöltä. Asiointia suositellaan etäyhteyksin tai ajanvarauksella, ja kunnanviraston ulkopuolinen käyttö kielletään.

Lukiolaisille suositellaan maskien käyttöä ja lukiolaiset huolehtivat maskien hankinnan itse. Essote jatkaa maskien jakelua kevään tapaan Toimintatalolla.

Kansalaisopisto siirtyy mahdollisuuksien mukaan etäopetukseen. Kansalaisopisto tiedottaa kurssilaisiaan muutoksista.

Toimintatalo suljetaan yleisöltä. Kuntouttava työtoiminta jatkuu. Essote on perunut vanhusten päivätoiminnan Juvakodilta ja tiedottaa mahdollisista muista muutoksista erikseen.

Kunta ei järjestä yleisötilaisuuksia. Muun muassa itsenäisyyspäivän perinteiset juhlallisuudet yhdessä seurakunnan ja kansalaisjärjestöjen kanssa toteutetaan pienimuotoisesti. Juhlallisuuksia voi seurata netistä.

Juvalla on ollut yhteensä 12 koronatapausta.

Ohjeet tiukentuvat, jotta perhejoulut voidaan turvata

– Hyvästä suojautumisesta huolimatta tauti etenee Kangasniemen jaksohoidossa. Koko alueen tilanne on heikentynyt lähialueiden vaikutuksesta. Meillä on useita tartuntaketjuja ja yleisöaltistuksia. Nyt on tärkeää tiukentaa ohjeita, jotta perhejoulut voidaan turvata, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä sanoo tiedotteessa.

Vaikeasta tilanteesta huolimatta tartuntaketjut on pääosin pystytty jäljittämään. Seppälän arvion mukaan uusilla rajoituksilla tilanne voidaan ottaa haltuun, jos koko maan tilanne lähtee menemään parempaan päin.

– Sairaalamme kuormitus on kasvanut. Suositusten ja rajoitusten perusteena on se, että terveydenhuollon toimintakyky pystytään säilyttämään kaikille potilaille, pandemiapäällikkö Hans Gärdström Essotesta sanoo tiedotteessa.