Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kahdeksan uutta koronatartuntaa löytyi Essoten alueelta tiistaina – Pieksämäellä lukiolaiset altistuivat viikonlopun bileissä

Essoten alue on koronaepidemian kiihtymisvaiheessa. Sunnuntaista lähtien on havaittu 26 koronatartuntaa.

Tiistain jälkeen Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän Essoten alueelta on löytynyt kahdeksan uutta positiivista koronatestien tulosta.

Sunnuntaista lähtien alueella on havaittu 26 koronatartuntaa, Essote kertoo tiedotteessa.

Essoten terveyspalvelujen johtajan Santeri Seppälänmukaan tartuntoja löytyy edelleen eri puolelta aluetta.

– Jos jotain yhtä asiaa yleisen varovaisuuden lisäksi pitää korostaa, niin se on, että yksityistilaisuuksia ei nyt pidä järjestää kuin painavista syistä, esimerkiksi hautajaiset. Niistä kertyy helposti suuria altistusmääriä ja myös sairastuneita, Seppälä sanoo tiedotteessa.

Essoten alueella on viime päivinä asetettu karanteeniin satoja henkilöitä sekä oman alueen että muualla todettujen altistusten takia.

Nuoret altistuivat bileissä Pieksämäellä

Pieksämäen kaupunki kertoo tiedotteessaan, että 150 pieksämäkeläistä on asetettu karanteeniin tiistain ja keskiviikon aikana.

Viime viikonloppuna yksityisissä nuorten juhlissa altistui iso joukko lukiolaisia. Lukio siirtyy huomisesta alkaen etäopetukseen loppuvuodeksi.

Samoihin nuorten juhliin liittyen on myös tänään todettu uusi tartunta, jonka vuoksi karanteeniin on määrätty Esedun henkilökuntaa ja oppilaita.

Toinen uusi tartunta liittyy Harjun koulun tartuntaketjuun. Pieksämäen kaupunki testaa koko Harjun henkilökunnan keskiviikon ja torstain aikana. Yksi uusi Harjun koulun luokka on asetettu karanteeniin tänään.

Jäsenkunnat antavat omia ohjeistuksiaan

– Valitettavasti myös Kangasniemen yksikössä on tullut lisää tartuntoja, kertoo pandemiapäällikkö Hans Gärdström tiedotteessa.

Essoten koronalääkärit suosittelevat, ettei keskussairaalassa sekä muissa terveydenhuollon ja vanhustenhuollon yksiköissä vierailtaisi kuin välttämättömissä tilanteissa, esimerkiksi saattohoidossa olevan tai kriittisesti sairaan takia.

Essoten ohjeistusten lisäksi kuntayhtymän jäsenkunnat antavat omia suosituksiaan ja määräyksiään, jotka saattavat poiketa toisistaan. Kunkin kunnan linjaukset kannattaa tarkistaa kunnan omilta sivuilta.