Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Essoten alueelta löytyi kymmenen uutta koronatartuntaa lauantaina, kaikkien tartuntojen lähde ei ole selvillä – Pieksämäen tilanne huolestuttaa erityisen paljon

Terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kehottaa viettämään itsenäisyyspäivää pienessä lähipiirissä.

Pieksämäeltä on löytynyt seitsemän, Mikkelistä kaksi ja Juvalta yksi uusi koronavirustartunta lauantaina. Kaikkien tartuntojen lähde ei ole selvinnyt.

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essote kertoo tiedotteessa, että varsinkin Pieksämäen tilanne huolestuttaa Essoten terveyspalvelujen johtajaa Santeri Seppälää. Hän kehottaa viettämään itsenäisyyspäivää pienessä lähipiirissä.

– Tautia on paljon liikenteessä, koska lähteitä ei pystytä selvittämään. Pieksämäellä olisi nyt erityisen tärkeää rajoittaa sosiaaliset kontaktit minimiin, Seppälä sanoo tiedotteessa.

Valonan hoitajilla uusia tartuntoja

Pieksämäen kaupunki kertoo tiedotteessa, että Valona-vanhuspalveluiden asumispalveluyksikön kahdella hoitajalla on todettu koronatartunta. Tartuntoja on nyt todettu kolmella hoitajalla.

Valonan asukkaat ja henkilökunta testattiin perjantaina.

Pieksämäen kaupunki testaa asukkaat ja henkilökunnan uudestaan sunnuntaina.

– Koronaketjujen jäljitystyötä tehdään yhdessä Essoten kanssa ja ihmisten olisi hyvä vastata puhelimeen myös tuntemattomista numeroista, Pieksämäen vt. johtava ylilääkäri Aino Rubinisanoo tiedotteessa.

Mikkelin tartunnoille löytyi lähde, Juvan ei

Mikkelin tartunnoista toinen liittyy aiempiin tartuntaketjuihin ja sairastunut oli aiemmin määrätyssä karanteenissa. Toisen tartunnan alkulähde löytyi muualta Suomessa.

Juvalla havaitun tartunnan lähde ei ole selvillä.

Mikkelissä ja Juvalla altistuneet on pääosin tavoitettu ja loppuihin pyritään olemaan yhteydessä lauantain iltapäivän kuluessa.

Lue Essoten alueen altistumispaikat täältä.