Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Essoten alueelta löytyi 11 uutta koronatartuntaa sunnuntaina – Viideltä Valona-vanhuspalvelujen työntekijältä on löytynyt koronatartunta

Pieksämäeltä löytyi kahdeksan, Mikkelistä kaksi ja Juvalta yksi tartunta.

Pieksämäeltä on löytynyt kahdeksan uutta koronavirustartuntaa. Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essote kertoo tiedotteessa, että sen alueella positiivisia testituloksia on tullut yhteensä 11 lauantain jälkeen.

Mikkelissä tartuntoja on havaittu kaksi ja Juvalla yksi.

Mikkelin ja Juvan tartunnat liittyvät aiemmin havaittuihin tartuntaketjuihin, mutta Pieksämäen tapausten tartunnanjäljitys on kesken.

– Pieksämäellä on nyt syytä olla erityisen tarkkana. Muistetaan pestä kädet usein, pidetään turvavälit ja käytetään kasvomaskia kodin ulkopuolella, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä sanoo tiedotteessa.

Hänen mukaansa testeihin on syytä hakeutua välittömästi, jos tulee pienintäkään koronaan viittaavaa oiretta.

Essoten koronalääkärit kehottavat rajoittamaan sosiaaliset kontaktit minimiin erityisesti Pieksämäellä.

Viidellä Valona-vanhuspalvelujen työntekijällä on todettu koronavirustartunta Pieksämäellä, Kirkkopalvelut ry kertoo tiedotteessa.

Kukaan asukkaista ei tämänhetkisten tietojen mukaan ole saanut tartuntaa.

Kirkkopalvelut-konserniin kuuluvassa Valona-vanhuspalvelujen asumispalveluyksikössä ensimmäinen tartunta todettiin torstaina. Kolme tartuntaa löytyi lauantaina ja viides tänään.

Valona-vanhuspalveluissa on kaikkiaan 65 tehostetun palveluasumisen hoitopaikkaa ja henkilökuntaa yli 40.

Pieksämäen kaupunki testasi yksikön asukkaat ja henkilökunnan perjantaina ja uudestaan tänään. Kaikkiaan testattuja oli lähes sata. Pieksämäen kaupunki testaa koko henkilökunnan ja asukkaat toistaiseksi joka toinen päivä.

Altistuneet henkilöt on kartoitettu ja heidät on ohjattu karanteeniin. Yksikössä ei saa vierailla kuin pakottavissa tilanteissa.

Myös Pieksämäen seurakuntaopiston kahdella työntekijällä on todettu koronavirustartunta torstaina ja perjantaina. Seurakuntaopiston Pieksämäen kampus on siirtynyt etäopetukseen, joka kestää 10. tammikuuta saakka.