Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Essoten alueella maanantain jälkeen kahdeksan uutta koronatartuntaa – Osastohoidossa oli tiistaiaamuna yli 30 potilasta

Pieksämäeltä on löytynyt seitsemän tartuntaa ja Mäntyharjusta yksi.

Essoten alueella maanantain jälkeen havaittu kahdeksan uutta koronatartuntaa.

Essote kertoo tiedotteessaan, että uusista tartunnoista seitsemän on löydetty Pieksämäeltä ja yksi Mäntyharjusta. Mäntyharjun tartunta löytyi jo aiemmin karanteeniin asetettujen henkilöiden joukosta.

– Tartuntojen määrä laskee hiljalleen. Varovaisen positiivisia signaaleja löytyy myös muualta lähialueilta. Terveyspalveluissa tilanne jatkuu haastavana. Essoten ja Pieksämäellä sijaitsevien yksiköiden osastohoidossa oli (tiistaina) aamulla yli 30 henkilöä, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Valonassa ei uusia tartuntoja asukkailla

Pieksämäen kaupunki kertoo tiedotteessa, että neljä tartuntaa todettiin karanteenissa olevilla. Ne ovat perheen sisäisiä tartuntoja.

Kaksi tartuntaa todettiin Partaharjun puutarhan työntekijöillä. Tartuntojen jäljitys on vielä käynnissä.

Lisäksi todettiin yksi tartunta Valonan työntekijällä, joka on ollut edeltävästi karanteenissa. Eilen tehdyssä Valonan asukkaiden joukkotestauksessa ei löytynyt uusia tartuntoja asukkailta.

– Tilanne Valonan asumispalveluyksikössä noudattelee koronavirukselle tyypillisiä taudinkuvia ja -kulkuja. Osa potilaista on viime viikkoa selvästi huonommassa kunnossa, mutta osa on edelleen hyvävointisia. Kaupungin terveydenhuollon yksikössä Valonassa arki on lähtenyt rullaamaan hyvin, Pieksämäen kunnan vt. ylilääkäri Aino Rubinikertoo tiedotteessa.

Koronavirustartunnan on Valonassa saanut nyt 19 asukasta ja 26 työntekijää. Maanantain 14.12. vastaisena yönä menehtyi ensimmäinen koronaa sairastanut asukas.