Katso videolähetys: Kerimäen ison kirkon jouluaamun jumalanpalvelus nähdään Itä-Savon nettisivuilla

Maailman suurimman puukirkon jouluaamun jumalanpalvelus nähdään videoituna jouluaamuna Itä-Savon nettisivuilla.

Kerimäen kirkon jouluaamun jumalanpalveluksen tunnelmaa voi nähdä näin koronan aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi videolähetyksessä. Soila Puurtinen

Iida Tynnilä

Jouluaamun jumalanpalvelus, perinteinen joulukirkko Kerimäen kirkossa, maailman suurimmassa puukirkossa nähdään 25. joulukuuta kello 7 nettilähetyksenä Itä-Savon verkkosivuilla.

Jos video ei näy, näet sen myös tästälinkistä.

Satojen ihmisten kokoontuminen satojen kynttilöiden alle

Kerimäen jouluaamun kirkko on vuosittain koonnut suuren joukon ihmisiä jouluaamun tunnelmaan.

Hyvällä säällä pimeään ja yli 400 elävän kynttilän valaisemaan temppeliin on kokoontunut Savonlinnan seurakunnan mukaan jopa lähes tuhannen kuulijan jouluseurakunta kuulemaan jouluevankeliumia ja veisaamaan Enkeli taivaan -virttä.

Jouluaamun jumalanpalvelusten osallistujamäärät ovat olleet pitkään laskussa ja jouluaattoiltapäivän ja jouluyön palvelukset ovat olleet suosittuja. Tästä poiketen Kerimäen jouluaamun palvelus on pysynyt suosittuna vuosi toisensa jälkeen.

Yksi Kerimäen joulukirkon suosion salaisuus lienee erityinen tunnelma. Kirkko on pimeä ja kylmä, mutta jouluaamuksi kirkkoon on sytytetty suntion ja vapaaehtoisten voimin elävät kynttilät viiteen suureen, kirkkoarkkitehti Josef Daniel Stenbäckin suunnittelemaan kynttiläkruunuun (vuodelta 1911) sekä seinälampetteihin.

Kynttilöitä on yhteensä noin 470 ja sähkövalo on ainoastaan kirkon kuorissa. Pelastuslaitoksen valvontayksikkö on ollut paikalla turvaamassa tilaisuutta.

Laulua ja perinteisiä kirkonmenoja

Jouluaamun jumalanpalveluksessa on tänä vuonna pappina seurakuntapastori Sanni Rissanen, kanttorina Kerimäen kanttori Maria Padatsu ja suntiona Ari Lundberg.

Oopperalaulaja ja Kerimäen kesäasukas Petri Lindroos laulaa Maria Padatsun säestämänä ja mukana on myös Kerimäen kirkkokuoron lauluryhmä. Luottamushenkilöitä ja vapaaehtoisia on kynttilöiden sytyttäjinä.

Kerimäen kirkkoa pidetään maailman suurimpana puukirkkona ja se on Suomen suurin kirkkotila.

– Kerimäen ison kirkon jouluaamun vahva elämys jää livenä koronan takia valitettavasti väliin tänä vuonna, mutta siitä voi nauttia verkkolähetyksen välityksellä kotona tai joulunviettopaikassa. Toivomme, että vuonna 2021 voimme taas toteuttaa jouluaamun palveluksen upeassa kirkossamme, toteaa Kerimäen aluekappalainen, rovasti Toivo Loikkanen.

Kommentoi

Mainos: Itä-Savo

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Palvelut

Ruokapaikka