Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiteen Kesälahden tartuntaryppäässä todettu kahden päivän aikana lukuisia uusia koronavirustartuntoja

Koronavirukselle on voinut altistua Ravintola Pivankassa Kesälahdella viime ja tällä viikolla.

Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Siun soten toiminta-alueella on uudenvuodenaaton ja uudenvuodenpäivän todettu yhteensä 25 uutta koronavirustartuntaa, tiedottaa Siun sote.

Tartunnat keskittyvät Kiteen kaupungin alueelle, ja uusista tartunnoista kaikkiaan 18 liittyy Kesälahdella sijaitsevan ravintola Pivankan tartuntaryppääseen. Tartuntaketju alkoi selvitä jouluviikolla, mutta sen alkuperä on jäänyt tuntemattomaksi.

Tartunnoista viisi on todettu yli 70-vuotiailla henkilöillä.

Ravintola Pivankassa Kesälahdella viime ja tällä viikolla asioineita henkilöitä kehotetaan tarkkailemaan oireitaan ja hakeutumaan lievissäkin oireissa koronavirustestiin. Siun sote muistuttaa tiedotteessa, että testeihin on syytä hakeutua mahdollisimman nopeasti myös viikonloppuna ja pyhäpäivinä, jotta tartuntaketjut saadaan katkaistua ja altistuneet kartoitettua.

Kaikkien tartunnan saaneiden henkilöiden lähikontaktit on kartoitettu ja altistuneet asetettu karanteeniin. Noin puolet tartunnoista on todettu jo karanteenissa olleilla henkilöillä. Kaikkiaan Siun soten alueella on tällä hetkellä noin 170 henkilöä karanteenissa koronavirukselle altistumisen takia.