Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronarokotteen on saanut Sosterissa 1 660 henkilöä – Nyt odotellaan seuraavaa rokote-erää

Sosterissa valmistaudutaan väestön massarokotusten alkamiseen.

Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosterissa on annettu tiistaihin 19. tammikuuta mennessä 1 660 koronarokotusta, kerrotaan Sosterin viikoittaisessa koronaepidemian tilannekuvakatsauksessa.

Sairaanhoitopiirin väestöstä noin 4,2 prosenttia on rokotettu. Koko tähän saakka käytössä ollut rokotekapasiteetti on hyödynnetty.

Ensimmäisellä rokoteannoksella on rokotettu sairaanhoitopiirin ensilinjan henkilöstö sekä palveluasumisen asukkaat ja henkilöstö.

– Toimitusvälit rokote-erille ovat edelleen pitkät. Sosterissa valmistaudutaan väestön massarokotusten alkamiseen. Valmistelutyö on hyvässä vaiheessa ja valmius aloittaa ikäperusteinen rokottaminen on heti, kun rokotteita saadaan, sairaanhoitopiirin tiedotteessa kerrotaan.

Alueen viimeisin tartunta on todettu 13. tammikuuta

Itä-Savon alueen viimeisin koronavirustartunta on todettu tiistaina 19. tammikuuta 2021. Viikoilla 1 ja 2 Sosterin alueella todettiin yhteensä neljä tartuntaa. Lisäksi Itä-Karjalan kansanopistolla todettiin yksi tartunta, joka ei kirjaudu alueelle.

Viikolla 1 Sosterissa otettiin yhteensä 394 testiä ja viikolla 2 yhteensä 447 testiä. Tartuntaketjujen jäljitettävyys jäi 70 prosenttiin. Koronaviruksen leviämisvaihe on Itä-Savossa edelleen perustaso.

Viime viikolla päivitetyt suositukset ovat edelleen voimassa

Valmistelutyö on hyvässä vaiheessa ja valmius aloittaa ikäperusteinen rokottaminen on heti, kun rokotteita saadaan.

Sosteri suosittelee edelleen välttämään yli kymmenen hengen kokoontumisia yksityisyystilaisuuksissa. Myös vapaa-ajan matkustamista leviämis- tai kiihtymisvaiheessa oleviin kaupunkikeskuksiin suositellaan välttämään, samoin harkitsemaan tarkasti vierailuja näiltä alueilta. Perusteena suositukselle on se, että viimeisen kuukauden aikana Itä-Savon alueella todetut tartunnat ovat valtaosaltaan lähtöisin leviämisvaiheen alueilta.

Kiihtymisvaiheen maskisuositus on edelleen voimassa. Kasvomaskin käyttöä suositellaan kaikille 12 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille aina, kun turvavälejä ei pysty pitämään, kuten kaupassa asioidessa, joukkoliikenteessä, julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa.

Lisäksi maskia suositellaan käytettäväksi peruskoulussa kuudennesta luokasta lähtien ja toisen asteen oppilaitoksissa kuten lukioissa, ammattikouluissa ja korkeakouluissa.

Edelleen Sosteri vahvasti suosittelee harkitsemaan vierailuja potilaiden luona sairaalan vuodeosastoilla, terveyskeskuksen kuntoutusosastoilla ja palveluasumisen yksiköissä, pois lukien kriittisesti sairaat ja saattohoidossa olevat.

Lisäksi Valtioneuvosto on antanut julkiselle sektorille valtakunnallisen, toistaiseksi voimassa olevan etätyösuosituksen.

Uusia linjauksia tulossa rajaturvallisuuteen

Sosterin tiedotteessa muistutetaan myös, että Britanniasta, Irlannista ja Etelä-Afrikasta saapuvat matkustajat ohjataan testiin ja karanteeniin: Huolta aiheuttaa muuntuneen koronaviruksen leviäminen maailmalla ja myös Suomessa.

Sosterin tiedotteen mukaan Valtioneuvosto on tekemässä tällä viikolla uusia linjauksia rajaturvallisuuteen liittyen.

Uutista päivitetty tiistai-iltapäivän koronatartunnoilla kello 17.29.