Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Useita uusia koronatartuntoja Sosterin alueella – Karanteeniin asetettujen määrä nousee

Opiskelijailtaan liittyvässä ketjussa on todettu kaikkiaan 15 tartuntaa. Lisäksi tartuntoja on myös muista lähteistä.

Lauantain 30. tammikuuta ja sunnuntain 31. tammikuuta aikana on todettu Sosterissa yhteensä kuusi koronatartuntaa lisää Beats Clubin opiskelijailtaan 26. tammikuuta liittyvässä ketjussa, Sosteri tiedottaa. Altistuneita on ravintolailtaan liittyen noin 150.

Viisi opiskelijaketjun tartunnoista on savonlinnalaisilla ja yksi ulkopaikkakuntalaisella.

Tähän mennessä opiskelijailtaan liittyvässä tartuntaketjussa on todettu kaikkiaan 15 koronatartuntaa. Tartuntaryppään vuoksi karanteeniin asetettujen määrä on lisääntynyt, ollen tällä hetkellä noin 250 henkilöä.

Sosteri tiedotti lauantaina, että opiskelijailtaan liittyvän ketjun alkuperä on alueen ulkopuolella. Ensimmäiset tartunnat tässä ketjussa ovat tapahtuneet todennäköisesti jo edeltävällä viikolla, eli ennen opiskelijailtaa.

Lisäksi Sosterin lehdistötiedotteen mukaan Savonlinnan seudulla on todennäköisesti muodostumassa toinen tartuntaketju liittyen tiistain 26. tammikuuta Kososen liikenteen bussivuoroon välillä Helsinki – Savonlinna. Sosteri suosittelee kaikkia Kososen liikenteen bussivuorolla tiistaina 26.1.2021 välillä Helsinki – Savonlinna kello 15– 20 matkustaneita jäämään välittömästi omaehtoiseen karanteeniin ja hakeutumaan lievissäkin oireissa koronatestiin.

Bussivuoroon liittyen on lauantaina 30.1.2021 todettu yksi koronatartunta Savonlinnassa ja tänään sunnuntaina Sosterin testeissä on todettu ketjussa myös toinen koronatartunta.

Toinen tartunta on ulkopaikkakuntalaisella, eikä se kirjaudu alueelle. Tartunnanjäljitys on parhaillaan käynnissä ja altistuneet sekä mahdolliset karanteenit bussivuoroon liittyen selviävät myöhemmin, Sosterin lehdistötiedotteessa mainitaan.

Toisella paikkakunnalla on lisäksi todettu Savonlinnan seudulla asuvalla henkilöllä koronatartunta tänään sunnuntaina. Tartunta kirjautuu Sosterin alueelle, mutta se ei aiheuta jatkotoimenpiteitä alueella.

Altistumispaikkoja on nyt Savonlinnan seudulla hyvin runsaasti.