Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Miksi SaPKo ei kerro?

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Mestikselle 1,4 miljoonaa euroa avustusta sarjan jääkiekkoseurojen taloudelliseen tukemiseen. Ministeriön avustuspäätös on julkinen.

Mestis on jakanut avustukset seuroille, mutta se ei kerro, kuinka jako on toteutettu. ”Summien kertominen on kunkin seuran omassa harkinnassa.” (Itä-Savo 23.4.)

Kaupungin avustuspäätöksestä tehtyä kunnallisvalitusta kommentoidessaan SaPKon puheenjohtaja Vesa Kutvonen ei kerro, kuinka paljon yhtiö on tätä koronatukea saanut. Ilmeisesikin ihan mukavan summan, koska sillä on lausumansa mukaan pystytty lyhentämään verovelkaa ja maksamaan palkkarästejä.

Kaupungille viime vuoden joulukuussa lähettämäänsä avustushakemusta SaPKon hallitus perusteli koronan aiheuttamilla taloudellisilla menetyksillä. Siinäkin yhteydessä SaPKo jätti ”harkintansa mukaan” kertomatta, kuinka paljon se oli siihen mennessä saanut Mestiksen kautta koronatukea.

Myös avustuspäätöksen ehtona SaPKon kaupungille toimittamat tulevien vuosien toiminta- ja taloussuunnitelmat on elinkeinojohtajan päätöksellä julistettu SaPKon vaatimuksesta salaisiksi.

SaPKo ei myöskään ole kertonut faneilleen päävalmentajansa hyllyttämisen syitä ja seurauksia. Tapauksesta julkisuuteen annetut ympäripyöreät selitykset ovat synnyttäneet enemmän kysymyksiä kuin antaneet vastauksia.

Kun SaPKo osakeyhtiö on, paitsi koronan, myös oman taitamattoman ja jääräpäisen toimintansa seurauksena ajautunut sellaisiin taloudellisiin vaikeuksiin, että sille pitää antaa verovaroista tukea verorästien maksuun, jotain on pahasti pielessä.

SaPKon viestintä ei myöskään ole tätä päivää. Silloin kun toimintaa varten tarvitaan julkista tukea, myös toiminnan on oltava viimeisen päälle julkista. Tiedotustoiminnassaan SaPKon on viimeinkin syytä tulla 2000-luvulle.

Uskon, että fanitkin arvostaisivat sitä, että SaPKo avoimesti kertoisi myös vaikeuksistaan ja itselleen epämukavista aiheista, eikä vain lepertelisi säännöllisin väliajoin ruusuisesta tulevaisuudesta usein katteettomiksi jäävillä lupauksilla.

Niillä ei imagoa rakenneta. Ei ainakaan myönteistä.

Launo Päivätie

Yksityishenkilö, yksi kolmesta

Savonlinna