Lukijalta | Raamatun profetiat ja niiden kirjoittajat

Esko Aspivaara opastaa (Itä-Savo 23.4.), millainen kirja Raamattu on: "Kuten tekstien alkuperäiset nimet osoittavat, heprealainen ja kristillinen Raamattu ovat itse asiassa kokoelma kirjoja, eräänlainen pienoiskirjasto. Protestanttisessa Raamatussa on 66 (39+27) erillistä kirjaa. Nämä kirjat on kirjoittanut n. 36 ensisijaista kirjoittajaa".

Oikeastaan on liioittelua sanoa kaikkia Raamatun yksittäisiä kirjeitä kirjaksi, ovathan monet hyvinkin lyhyitä ohjeita ja opastuksia tarkasti määritellyille kohteille. Raamatussa nykyisin luettavissa olevat tekstit on koottu n. 1500 vuoden aikana erillisistä kirjoituksista.

Oleellinen kysymys onkin, mistä ne ovat saaneet inspiraationsa?

Paavalin sanat Hep. 1:1–2 "Monet kerrat ja monin tavoin Jumala muinoin puhui isillemme profeettojen suulla, mutta näinä viimeisinä aikoina hän on puhunut meille Pojassaan, jonka hän on pannut kaiken perilliseksi ja jonka välityksellä hän myös on luonut maailman."

Tähän perustavaan kysymykseen kiteytyy tämäkin mielipiteiden taistelu.

Pietarin sanat 2 Piet. 1:20–21 "Ennen muuta teidän on oltava selvillä siitä, etteivät pyhien kirjoitusten ennustukset ole kenenkään omin neuvoin selitettävissä. Yksikään profeetallinen sana ei ole tullut julki ihmisten tahdosta, vaan ihmiset ovat puhuneet Pyhän Hengen johtamina sen, minkä ovat Jumalalta saaneet".

Kirjoitustaito on muutaman tuhannen vuoden ikäinen. Herää aiheellinen kysymys, miksi niin nuori? Onko mahdollista, että itse ihmiskuntakin on nuori? Onko satu miljoonista vuosista sittenkin vain satua, kuten Keisarin uudet vaatteet. Tarvitaanko lapsenmielisiä herättäjiä kertomaan evoluutiosadun alastomuus?

Tähän perustavaan kysymykseen kiteytyy tämäkin mielipiteiden taistelu, eli onko maailma itsekseen sattumalta syntynyt, vai onko sen joku suunnitellut ja luonut. Onko olemassa näkyvän maailman ulkopuolinen todellisuus ja onko mahdollista saada siitä todisteita? Jos suljet silmäsi, et näe tätäkään maailmaa, mutta poistuuko se?

Olisi virkistävää nähdä evoluutiouskovaisilta joskus myös selitys, miten käytännössä elämä on heidän mielestään syntynyt, ja mikä mekanismi on pystynyt muuttamaan eri elämänmuodot nykyiseksi. Aina on vain vastauksena mystinen evoluutio! Osoittaa melkoisen heikkoa medialukutaitoa ellei näe selvää yhdenmukaisuutta nykyisenkin maailman tapahtumilla ja Raamatun profetioilla.

Edellyttää tietenkin, että tuntee profetiat. Suomessa jokainen voi lukea niistä Raamatustaan.

PS. Kutsun Aspivaaran keskusteluun uskomuksista torikahvien merkeissä, kunhan kelit lämpenevät. Yhteystiedot löytyvät lehden toimituksesta.

Savonlinna

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka